Класифікація та особливості використання гіпсокартону

12:43 8 серпня 2022 р.

Фото до новини

Гіпсокартон - це універсальний матеріал, який може використовуватися при виконанні ремонтних робіт, а також під час переплануванні приміщення.

Завдяки використанню гіпсокартону, можна створити нові перегородки, а також багаторівневі конструкції, які доповнюють приміщення та допомагають створити унікальні дизайнерські рішення.

Різновиди гіпсокартону

У залежності від робіт, обирають тип гіпсокартону. Фахівці компанії https://kiev.kub.in.ua/ рекомендують не заощаджувати, та обирати тип матеріалу, що відповідає умовам мікроклімату в приміщенні. Наразі у продажу є кілька різновидів цього матеріалу:

  • Для стін - це тонкий лист, який відрізняється чудовою звукоізоляцію, а також відмінними експлуатаційними характеристиками. Працювати з матеріалом легко через його високу гнучкість та можливість створення чіткої геометричної або округлої форми. Може використовуватися в комплекті з пластами пінопласту, щоб утеплити приміщення.
  • Стельовий матеріал використовується для створення багаторівневих конструкцій, при виконанні оздоблення стелі. Матеріал дуже часто комбінують з натяжною плівкою. Основна характеристика цього матеріалу у високій гнучкості та можливості створення перепадів висоти.
  • Вологостійкі матеріали використовуються при виконанні ремонтних робіт у ванних кімнатах або туалеті. Також це чудовий матеріал, щоб зробити ремонт у коридорі приватного будинку де часто збирається конденсат через перепади температур. Матеріал стійкий до вологи, а також не сприяє створенню грибку та плісняви. Це можливо завдяки використанню спеціальних речовин, які чудову борються з пліснявими грибами.
  • Вогнетривкий матеріал призначений для того, щоб створювати перестінки у квартирах та приватних будинках. Завдяки використанню спеціальних речовин, вдається запобігти загорянню матеріалу, що подовжує термін його служби.

Особливості використання профілю для гіпсокартону

При виконанні робіт, використовують спеціальні профілі з сайту https://kiev.kub.in.ua/gipsokarton-i-profil/gipsokarton/, на які кріплять пластини гіпсокартону. Завдяки спеціальним профілям можна створити міжкімнатні перегородки без використання цегляної кладки. Це можна зробити з використанням лише профілю та листів гіпсокартону. Спочатку створюються каркас з профілю на який закріплюють пластини гіпсокартону.

Під час виконання ремонтних робіт використовують різний профіль, що відрізняється своєю конструкцією, а також міцністю. Вага, яка розподіляється на профілі стін, може відрізнятися від маси конструкції стелі. Саме тому профіль, який можна знайти за посиланням https://kiev.kub.in.ua/gipsokarton-i-profil/profil-dlja-gipsokartona/ повинен відповідати особливостям виконання робіт. Головна перевага профільного каркаса у відсутності необхідності виконання планових робіт для підготовки поверхні. Таким чином, створювати нову стелю або стіни можна не знімаючи попереднього матеріалу з поверхні. Це дозволяє суттєво заощадити час на підготовці та скоротити період ремонтних робіт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів