Кілограм передачі від заробітчан водії везуть до Львова за 2 євро

15:30 10 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

А конверти з грошима погоджуються перевезти в Україну за 20.

Володимир Тарасюк возить пасажирів і передачі з італійської Верони у Львів. Заробляє у такий спосіб уже впродовж чотирьох років. Він повідомив також: «Спочатку мій брат Іван цим бізнесом займався. Але тепер він живе в Італії. Знайшов там дружину. Має проблеми зі спиною, тому більше їздити на такі відстані не може».

Пасажири платять Тарасюку за квиток, починаючи від 150 євро. А за 20 євро водій погоджується перевезти в Україну конверт з грошима. Натомість 2 євро він бере за 1 кг передачі.

Володимир розповідає також: «У Вероні я буваю через тиждень, крім великих релігійних свят. Передачі вожу і з України. Вони не такі великі, як передають наші заробітчани додому, але в Італії на них чекають ще більш, аніж тут. Нашим людям там багато продуктів, до яких звикли, не знайти. Немає гречки й кислих огірків, оселедців і квашеної капусти».

Натомість відмовляється Володимир Тарасюк перевозити передачі з горілкою, цигарками, молочними і м»ясними продуктами. Водій пояснює: «На кордоні сумки перевіряють. Якщо знайдуть, можуть повикидати. Назад можна везти сир і ковбаси, а в ЄС не пускають. З Італії мами і бабусі передачі приносять майже щомісяця. Дають конверти з грошима і сумки з сиром, ковбасою, кавою і одягом. Там товари дешевші, аніж у нас, і якість зовсім інша. Немає емульгаторів, все більш натуральне».

Тарасюк возить на замовлення заробітчанам українські товари. Продає він їх із надбавкою на 10-20%. Водій розповів також: «Часто вожу наші цукерки і згущене молоко, гречку і сало, шпроти і кільку в томаті. На наступну неділю маю 2 замовлення на гречаний і липовий мед, просять привезти гірчиці і аджики, декому привожу українські книжки і журнали. Залюбки читають Марію Матіос, Люко Дашвар і Василя Шкляра. Від коли революція почалася, то наші газети вожу пачками. Люди хочуть знати, що відбувається на Майдані і на Грушевського насправді». 

За словами Тарасюка, заробітчани користуються його послугами передачі посилок, бо це як мінімум у чотири рази дешевше, аніж через пошту. Водій конкретизує: «Мені вони платять по 2 євро – приблизно 22 гривні за 1 кілограм посилки, а через пошту 8-10 євро – майже 100 гривень. Зі мною розраховуються у євро. Здачу в гривнях брати не хочуть. Дехто навіть призабув, як наші гроші виглядають. Майже усі клієнти постійні. За день-два до передачі телефонують, повідомляють про свої плани».

Тарасюк також продає через інтернет італійські сири, каву, солодощі, пасту, горіхове масло і шоколадні креми, майонези і кетчупи, тісто на лазанью. Кава коштує від 35 грн, пачка спагеті (0,5 кг) – від 9 грн, 1 л оливкової олії – від 70 грн. Сир Брі (200 гр) – 25 грн, салямі (0,5 кг) – 56 грн. Соуси – від 20 грн.

Про це повідомляє сьогодні, 10 лютого, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua» Анна Усік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів