Хто і як в Україні каратиме власників кондиціонерів на фасадах будівель

11:33 17 травня 2021 р.

Фото до новини

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради згадав, що ця норма прописана у Державних будівельних нормах, однак відповідальності не передбачено.

Розглянувши проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження відповідальності за виведення конденсату від розміщених на фасадах будинків (будівель, споруд) приладів охолодження (кондиціонерів) у не пристосовані для цього місця» (№ 4619), Комітет рекомендував Верховній Раді його відхилити.

Про це повідомив офіційний сайт Верховної Ради України, пише Dailylviv 

Автор законопроекту, народний депутат Сергій Гривко повідомив, що законопроектом пропонується запровадити адміністративне стягнення з власників кондиціонерів, конденсат з яких відведений на фасад будівлі. За його словами, відповідна заборона є у Державних будівельних нормах, однак відповідальності за такі дії не передбачено.

В’ячеслав Медяник повідомив, що профільний підкомітет має багато зауважень до цього законопроекту. Зокрема, встановлення правил з питань благоустрою у населених пунктах віднесено до повноважень місцевих рад і вони можуть встановлювати правила відведення конденсату. Окрім того, на думку членів підкомітету, питання, порушені у законопроекті, врегульовані чинним законодавством.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів