Керамічна плитка для кожного дому

18:52 20 липня 2021 р.

Фото до новини

Будинок – це не просто споруда, а й місце де ми відпочиваємо душею та тілом, тож оформлення фасаду і навіть підлоги має величезне значення для створення комфортної атмосфери.

Будинок – це не просто споруда, а й місце де ми відпочиваємо душею та тілом, тож оформлення фасаду і навіть підлоги має величезне значення для створення комфортної атмосфери. Для цих цілей використовують найрізноманітніші матеріали, які відрізняються якостями та вартістю. Ціни на керамічну плитку для підлоги Львів також варіюють. Проте саме цей елемент декору отримав народну любов та визнання, адже він доцільний майже у будь-якому приміщенні.

Керамічна плитка особливо цінується за підвищену зносостійкість. Вона успішно експлуатується роками і навіть десятиліттями, не втрачаючи власних якостей. Фактично єдиною суттєвою проблемою, з якою може зіткнутися споживач, стануть складнощі вибору, адже плитка має величезний асортимент. Які ж види можна зараз зустріти у магазинах і, де їх доцільніше використати.

Плитка для оформлення інтер’єру

Кераміка є досить унікальним матеріалом. Вона не лише міцна, а й надзвичайно приваблива з естетичної точки зору. Її якості були високо оцінені ще у часи існування Вавилону. Як не дивно, та глазуровану цеглу археологи знайшли на підлозі під час дослідження стародавніх храмів. За кілька тисячоліть матеріал стали виробляти по всьому світу, активно застосовуючи його для оформлення кімнат з різноманітним функціональним призначення.

Тепер керамічну плитку можна побачити в інтер’єрі таких приміщень:

  1. Ванна. Типове оформлення для санвузла у квартирах та заміських будинках, яке було перевірене далеко не одним поколінням. Складно навіть вигадати більш оптимальний варіант для кімнати з надзвичайно високим рівнем вологості. Керамічна плитка наче створена для тривалого контакту з водою. Вона не лише не поглинає рідину, а й стає під її впливом більш блискучою та яскравою.
  2. Кухня. Підлога в цій кімнаті на другому місці в рейтингу популярності використання матеріалу. Кераміка для підлоги часто має незвичайне, трохи шорстке покриття, яке запобігає ковзанню і не стирається, та простота у догляді і легкість очищення від жиру та інших забруднень, мабуть найбільше цінуються господарками. Крім того, керамічна плитка робить кухню надзвичайно затишною та естетично привабливою.
  3. Вітальня і коридор. Ділянка поруч зі вхідними дверима частіш від інших страждає від частого прибирання. Сюди потрібне покриття, яке гідно витримає процес і не зіпсується під час експлуатації. Так, саме керамічна плитка.
  4. Тераса. Кераміка на терасі виглядає напрочуд стильно. Якщо шукаєте плитку для її облицювання, віддайте перевагу морозостійким моделям.

Різновиди керамічної плитки

Проаналізувавши ввесь наявний асортимент на полицях будівельних магазинів міста Львів, варто зазначити, що вся кераміка для підлоги має такі характеристики:

  1. Розмір: у середньому сторони в 10-30 см, хоча це не межа.
  2. Форма: квадрат або прямокутник, значно рідше зустрічаються вироби з 6 чи 8 кутами.
  3. Фактура: звичайна чи з додатковим глазуруванням.
  4. Колір: фантазія дизайнерів безмежна. Зустрічаються, як прості вироби з натуральним коричневим забарвленням, так і плитка з неймовірними авторськими малюнками.

Якщо класифікувати керамічну плитку за методами виготовлення, то можна виокремити 4 таких різновиди:

  • Фарфорова кераміка. Вона, певно, вам відома під назвою «керамограніт». Рівна та блискуча плитка не потребує додаткового глазурування. Вона достатньо міцна та стійка до механічного впливу. Матеріал швидко відмивається, тому так часто зустрічається на кухні і в коридорі.
  • Плитка, зроблена вручну. Вироби преміум-класу зроблять кімнату вишуканою та неповторною.
  • Глазурований (екструдований) кахель. Це універсальний вибір для підлоги у будь-якому приміщенні. Він має ефектний вигляд, та при цьому – достатньо стійкий до стирання.
  • Плитка подвійного обпалювання. Вона міцна та ідеально рівна. Має не найнижчу ціну, проте ідеально виглядає, як на стінах, так і на підлозі.

Вищеперераховані різновиди належать до найбільш популярних. Вони активно використовуються для оформлення підлоги і гарно доповнюють дизайн у декількох різних стилях. Завдяки власній зносостійкості та естетичності кераміка залишається в тренді впродовж десятиліть. Чи варто її купувати для власної квартири? Певно, що – так! Адже тоді ви отримаєте зручну та красиву підлогу, котра не втратить своїх якостей навіть через роки активної експлуатації.

Рулонні штори день та ніч: Артіка пропонує найкращі моделі для всіх хто бажає сховатися від пекучого сонця

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів