Казначейство не виконує платіжних доручень Львівської міськради на понад 78,9 млн.

17:47 6 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Зокрема притримує 0,5 млн. для закупівлі каналізаційних люків.

Про це повідомляє сьогодні, 6 листопада, прес-служба міської ради. За інформацією департаменту фінансової політики ЛМР, станом на сьогодні сума коштів, перерахунок яких блокує казначейство, становить 78,991 млн. грн. 

Зокрема,  понад 8,45 млн. грн. казначейство блокує на потреби ЖКГ – поточний ремонт житлового фонду, поточний ремонт доріг, озеленення та санітарну очистку. Своєю чергою, управління освіти не отримує за платіжними дорученнями 1,595 млн.  грн., культури – 1,168 млн. грн., охорони здоров’я – 1,946 млн. грн.

Ще понад 15 млн. грн. субвенцій казначейство не перераховує на дороги. А сума невиконаних платіжних доручень до бюджету розвитку – більше 39 млн. грн.

Міський голова ЛьвоваАндрій Садовий розповів із цього приводу:

«Найбільша проблема сьогодні в тому, що 500 тисяч грн., які ми на сесії виділили для «Львівводоканалу», щоб вони могли поповнити свій обіговий фонд і мати кошти на закупівлю люків, казначейство ще не проплатило. Це велика проблема. 

У технічний стан усіх машин «Львівводоканалу» треба вкладати кошти. З кожним місяцем ситуація на «Львівводоканалі» складна, бо зростає ціна вартості електроенергії для «Львівводоканалу», а сам тариф не змінюється більше двох років.

За цей час на 20% виросла вартість електроенергії. Коштів зайвих нема.

Якщо ми зуміємо на аварійні машини передбачити додаткові кошти на 2014 рік, було б дуже добре. Можна було б повністю оновити весь склад. 

7,5 млн. грн казначейство не проплачує по роботах на вулицях Городоцькій і Шевченка. Це питання я також буду ставити завтра на колегії, бо ця магістраль надзвичайно важлива для міста. Вона має бути введена до зими. За місяць ці роботи завершити можна. 

Також просив у Міністерстві фінансів, щоб ці кошти проплатили. Буду всіх просити. 

Часто ми чуємо нарікання: навіщо ви це робили, якщо нема коштів? Кошти є. Понад 78 млн. грн наших міських коштів ми не можемо проплатити.

Будинок сімейного типу – 1,4 млн. грн.. казначейство не проплачує, 1,5 млн. грн – на рентгенобладнання для дитячої лікарні, також на каналізаційні люки, які треба купувати – 0,5 млн. грн казначейство не проплачує.

Дуже важко рухатися вперед, коли не можеш здійснити проплату, маючи кошти на рахунках. Людям часто це не зрозуміло. Ми не можемо перенести кошти в інший банк, просто чекаємо. І нема ніякої відповіді. Це біда».

Як інформував «ЩЛ», казначейство не має грошей навіть для Президента, а на прийом до керівника Державної казначейської служби України Сергія Харченка просилися з приводу блокування платежів дев’ять членів міжфракційного парламентського об’єднання «Львівщина», але, як повідомили вони, зіткнулися з його хамською та неадекватною поведінкою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів