Українська катастрофа: казначейство не має грошей навіть для Президента

16:34 22 жовтня 2013 р.

«Ситуація в українській економіці катастрофічна і драматична», - заявив Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк із парламентської трибуни у вівторок, 22 жовтня. Він наголосив, що золотовалютні резерви Національного банку України зменшилися на 17 млрд. доларів: «Ми не покриваємо навіть три місяці імпорту».

Уся банківська система країни сьогодні перебуває під серйозним ударом - ударом вірогідної девальвації національної грошової одиниці. У країні немає валюти для того, щоб утримувати валютний курс», - підкреслив Арсеній Яценюк.

За його словами, Державне казначейство України має на своїх рахунках у певні періоди всього лише 3 млн. грн.: «Цього не вистачає навіть на те, щоб заправляти автомашини в парку президента України Януковича».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що уряд досі не подав програму дій Кабміну – «що робити з економічною ситуацією в країні».

«Ми оголосили по всій країні звернення до депутатів всіх місцевих рад: розкажіть правду про те, що гроші місцевих бюджетів, які повинні фінансувати вчителів, лікарів і місцеву громаду, - вкрадені урядом», - повідомив Арсеній Яценюк і зазначив, що ця інформація буде оприлюднена під час години запитань до уряду в парламенті: «У п’ятницю ми представимо докази недолугої, непрофесійної і зрадницької політики цього уряду по відношенню до народу України».

«Цей уряд довів, що він нічого не може зробити, окрім як очолити корупцію. І тому цей уряд, який підтримується цим президентом, повинен бути відправлений у відставку», - наголосив Арсеній Яценюк.

Про це повідомляє сайт ВО "Батьківщина".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів