Карантин: аеропорти Києва та Львова перенесли старт польотних програм

13:55 16 червня 2020 р.

Фото до новини

Одразу два українських летовища міжнародний аеропорт “Київ” ім. Сікорського (Жуляни) та міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького перенесли старт виконання польотних програм. Причиною цього є те, що показники захворюваності на коронавірус не дозволяють послабити карантинні обмеження в місті Київ та Львівській області.

Про це інформує Lowcost UA.

Відтак заплановані на найближчі дні рейси Wizz Air, Windrose, Belavia із/до Києва та Львова виконані не будуть. Рейси із Борисполя (Київська область), Харкова, Запоріжжя виконуються за розкладом.

Міжнародний аеропорт «Київ» не обслуговує регулярні міжнародні пасажирські рейси до 03:00 за місцевим часом, 17.06.2020 у зв’язку з продовженням дії карантину COVID-19 у місті Києві, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року. – таке повідомлення з’явилося на офіційному сайті летовища.

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького офіційно не відреагував на продовження карантину в Львівській області та відкладення початку відновлення польотів. Проте, українська авіакомпанія Windrose повідомила наступне:

“Спираючись на те, що показники захворюваності на коронавірус не дозволяють послабити карантинні обмеження, сьогодні на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС Львівської області прийнято рішення про продовження карантинних заходів до 19 червня. В зв’язку з цим старт програми у Львівському напрямку вимушено перенесено на 20 червня.”

Нагадаємо, що вчора 15 червня міжнародний аеропорт “Бориспіль” прийняв перший після карантину міжнародний рейс, який виконала авіакомпанія Belavia за напрямком Мінськ – Київ.

У відповідності до вимог Уряду, відновлення роботи летовищ в Києві та Львові можливе тільки після послаблення карантинних обмежень. А відбутись це може тільки тоді коли інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення. На момент публікації матеріалу інцидентність в Києві становила 15.57, в Львівській області – 34.29.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів