Індустріальний парк на 3250 нових робочих місць у переробній галузі створять на Львівщині

16:57 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

Новий промисловий майданчик у Львівській області має залучити інвестиції в розвиток виробництва більше ніж на 1,5 млрд гривень.

Про це інформує Мінекономіки, пише DailyLviv.com.

До реєстру індустріальних парків внесено новий індустріальний парк - «Червоноград», який розташовано на території Червоноградської територіальної громади Червоноградського району Львівської області. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 2 квітня 2024 року.

«Політика Уряду передбачає стимулювання розвитку переробної промисловості в Україні до рівня розвинених країн, де її частка у загальному ВВП становить 20%. Створення індустріальних парків є однією зі складових цієї роботи – вони забезпечують зростання економіки та створюють нові робочі місця. Новий промисловий майданчик у Львівській області має дати близько 3250 нових робочих місць і залучити інвестиції в розвиток виробництва більше ніж на 1,5 млрд гривень», - розповів заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Читайте також: Новий індустріальний парк у Львові від Alterra Group

Індустріальний парк «Червоноград» створено в рамках реалізації проєкту справедливої трансформації вугільних регіонів, який підтримується нашими німецькими партнерами в рамках проєкту GIZ «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України». На даний час за підтримки Уряду Німеччини та місцевих бюджетів здійснюється розробка комплексної проєктно-кошторисної документації для розбудови інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку. 

Читайте також: 9 індустріальних парків Львівщини не платитимуть ПДВ, мито, податок на прибуток. Перелік

Відповідно до концепції індустріального парку «Червоноград» на площі понад 63 гектари буде створено близько 3 250 робочих місць у переробній промисловості. Зокрема, передбачається, що інвестори започаткують виробництво харчових продуктів, меблів, паперу та паперових виробів, неметалевої мінеральної продукції, готових металевих виробів, машин і устаткування, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів. Також передбачається створення підприємств з деревообробки та виготовлення виробів з деревини та корка. На території парку будуть проводитись науково-технічні дослідження, працювати лабораторії, в тому числі з незалежного підтвердження якості сировини та готової продукції.

Конфігурація парку передбачає використання в майбутньому також території терикона колишньої шахти, що може стати пілотним для України проєктом ревіталізації териконів та використання їх для потреб громади.

Обсяг отриманих донорських коштів складає понад 10 млн грн. Загальні інвестиції, які передбачені для розвитку індустріального парку «Червоноград»  на найближчі три роки мають скласти понад 1,5 млрд грн.

Новороздільський індустріальний парк має першого іноземного партнера з Японії - Козицький

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів