Громадський транспорт Львова повинен перевозити втричі більше пасажирів, ніж тепер, - експертка

20:11 31 липня 2020 р.

Фото до новини

Львів’яни почали масово купувати власні транспортні засоби, тому що вони вважають ненадійними громадські перевезення.


Відео: Львівський пресклуб

Такого висновку дійшла Анастасія Карп’як, представниця міської комісії з безпеки дорожнього руху, членкиня партії "Голос", провівши власне дослідження, інформує DailyLviv.

- Я опитала у соцмережах 3 тисячі людей, і три чверті з них сказали мені, що їхня родина має автомобіль, а у деяких родинах є по два автомобілі, - сказала Анастасія Карп’як на засіданні Пресклубу “Транспортний тупик у Львові: як виїхати з нього по-європейськи?” – Тобто, фактично майже у кожній львівській родині є автівка. І ми бачимо вранці затори: люди виїжджають о 7.30 ранку, о 7.00, щоб встигнути на роботу. Щороку додаються ці додаткові хвилини, коли треба виїхати трошки раніше. І рано чи пізно місто просто зупиниться в єдиному великому заторі!

Анастасія Карп’як повідомила, що у годину пік громадський транспорт здатен перевезти 25 тисяч людей  - під час карантину і 50 тисяч – до карантину. А у Львові є потреба у перевезенні 140 тисяч людей! Власний транспорт проблему не вирішує, а лише загострює. То де вихід? 

- Я вважаю, що завдання міського голови і його комади - залучати інвестиційні кошти і якомога швидше створювати якісну та надійну систему громадського транспорту. Ніхто не може заборонити людині їхати власною автівкою. Але якщо вона знатиме, що о 8.00 вийде з дому і о 8.30 гарантовано добереться на роботу – потреби сідати за кермо не буде. Ми не можемо забороняти, можемо лише переконати якістю, - упевнена  Анастасія Карп’як. 

Довідково

13 лютого 2020 року сесія Львівської міської ради ухвалила «План сталої міської мобільності м. Львова». Його розроблено у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Це стратегічний документ, який визначає транспортну політику міста на найближчі десять років і дає відповідь на питання: як оптимізувати місто для того, аби переміщення мешканців у ньому були ефективними з точки зору часу, комфорту, вартості. Такими планами мобільності керуються у більшості міст Західної Європи. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpressclublviv%2Fvideos%2F2803135126587615%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів