Графіки погодинних вимкнень діятимуть до 24:00 - Міненерго

11:40 20 липня 2024 р.

Фото до новини

Упродовж доби заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини.

Ситуація в енергосистемі на 20 липня: ворог здійснив атаку на об’єкти оператора системи передачі електроенергії, з 06:00 діють обмеження споживачів. Про це повідомило Міністерство енергетики України, пише DailyLviv.com.

Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. 

Читайте такожВночі російські БПЛА атакували об'єкти оператора системи передачі електроенергії

Упродовж минулої доби енергосистема України приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

Читайте також: Графік 20 липня. На Львівщині не буде електроенергії по 4-6 годин на добу

На сьогодні заплановано, що графіки погодинних вимкнень діятимуть з 06:00 до 24:00. Про зміни в графіках дізнавайтесь на офіційних ресурсах обленерго у своїх регіонах.

Вимкнень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови. 

Головна причина обмежень постачання електроенергії – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак. Втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. 

Упродовж доби планується імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини максимальною потужністю 1 385 МВт.

Експорт електроенергії не відбувається та не передбачається.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів