Міністр енергетики обіцяє швидке поліпшення ситуації в енергосистемі

18:40 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Атомна генерація працюватиме повним складом упродовж осінньо-зимового періоду.

Про це повідомило Міністерство енергетики України, пише DailyLviv.com. «Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко під час «години запитань до Уряду».  Це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації.

Читайте такожДві області порушують принципи справедливого розподілу електроенергії - Держенергонагляд

«У нас побудована ремонтна кампанія таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це і всі строки адаптовані. Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити сроки там, де це можливо, основне – без загрози для ядерної та радіаційної безпеки», - зазначив міністр.

За його словами, спеціалісти «Енергоатому» роблять все можливе, аби скоріше перезавантажити паливо і пустити в роботу блоки.

Він наголосив, що Уряд та енергетики вживають низку важливих заходів, що дозволить уже найближчим часом покращити ситуацію в енергосистемі.

Сьогодні вранці графіки погодинних вимкнень електроенергії в Україні були скасовані, а після обіду Львівобленерго відновило графіки вимкнень світла.

Читайте такожНа Львівщині відмовилися від вуличного освітлення

Імпортерів електроенергії не вимикають від енергопостачання - Міненерго

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів