ГПУ наголошує – автоперевізники не мають права обмежувати кількість пільговиків

16:09 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

Цьогоріч на компенсацію за їх проїзд передбачено в бюджеті 300 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні, 27 вересня, заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури Артем Єременко заявив на брифінгу в Києві, що автоперевізники не мають права на свій розсуд обмежувати в салонах автобусів кількість місць для перевезення пільгових категорій громадян. «Законодавством не обмежено кількість пільговиків, яку має перевозити перевізник», –нагадав він.

Але змушений був констатувати, що «перевірки, проведені органами прокуратури, виявили практично в усіх регіонах порушення і нецільове використання посадовцями місцевих органів влади бюджетних коштів, спрямованих на компенсацію витрат автоперевізникам за перевезення ними громадян 23-х пільгових категорій». Причому щодо 38 фактів зловживань у цій сфері передбачено кримінальне покарання на суму майже 5 млн. грн.

Половину цих коштів державі уже відшкодовано. А 95 посадовців органів виконавчої влади притягнуто до відповідальності.

За інформацією УНІАН, в Україні налічується понад 12 млн. пільговиків. Але, як зазначив представник Генпрокуратури, лише на поточний рік на компенсацію витрат у бюджеті передбачено 300 млн. грн.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів