Головний податківець області пояснив, як вираховують тих, хто ухиляється від сплати податків

15:17 4 лютого 2016 р.

Фото до новини

Найбільша частина податків у держбюджет – це податок на додану вартість, а до місцевого – податок з фізичних осіб.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 4 лютого, під час прес-конференції на тему: «Перспективи економічного зростання Львівщини», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро.

За його словами, підприємці Львівщини у січні 2016 до бюджетів усіх рівнів сплатили  960 млн гривень. З них до державного бюджету надійшло 550 млн гривень. Якщо порівнювати з січнем 2015 року, то надходження збільшилися у 2,2 разу. Що стосується місцевого бюджету, то надходження склали 411 млн грн і зросли  майже на 80 відсотків. 

- Основні надходження до державного бюджету – це податок на додану вартість, і ці сплати зросли удвічі. Це свідчить, що відбувається детінізація економіки, - каже Ігор Кондро. 

За його словами, сплата податку на додану вартість в загальній структурі надходжень до державного бюджету зросла з 35 відсотків у січні 2015 року до 45 відсотків у січні 2016. Щодо місцевого бюджету, то тут основна частина надходжень складається з податку з доходів фізичних осіб. У січні цього року він склав 185 млн гривень.  

- Ми можемо говорити, що збільшився розмір середньої заробітної плати на підставі того, що зріс єдиний соціальний внесок. Так у 2015 році сплатили 506 млн гривень, а цього – 511 млн гривень. 

Це при тому, що ставка єдиного соціального внеску раніше складала від 36 до 42 відсотків, а зараз є 22 відсотки, - каже головний податківець області. 

При цьому він зауважив, що є велика кількість платників, які не бажають сплачувати податки. Таких ухилянтів податківці вираховують просто.

- В одного офіційна середня заробітна плата досить висока, 4-5 тисяч, податкове навантаження на додану вартість складає 2-3 відсотки, а то й шість. І податкове навантаження з податку на прибуток – більше одного відсотка. А якщо цей показник складає менше відсотка і зарплата у нього – 1500-2000 гривень. І це ставить під сумнів прозорість його діяльності, - каже він. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів