Гірники двох шахт на Львівщині відмовилися працювати

13:15 18 червня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: politeka.net

На Львівщині відмовилися спускатися в забої до повного погашення заборгованості по заробітній платі гірники з шахт «Лісова» та «Степова».

Про це, як повідомили у вівторок, 18 червня, на «Громадському телебаченні», розповів його кореспонденту голова профспілки шахтарів Віталій Оніжук. За його словами, «сьогодні не працюють дві шахти –  «Степова» та «Лісова».

Віталій Оніжук також зазначив: «Гроші на наші рахунки не поступали. Сьогодні очікуємо перший транш – 30 мільйонів гривень. До четверга, можливо другий – 80 мільйонів гривень. Якщо грошей не буде сьогодні, то завтра не працюватимуть й інші шахти».

«За словами представника президента в Кабінеті міністрів України Андрія Геруса, питання щодо заборгованості із зарплат шахтарям на Львівщині «фактично вирішене». Зокрема, він повідомив, що борги мають виплатити 18-20 червня», – поінформувало також «Громадське телебачення».

«У прес-службі «Львіввугілля», якому підпорядковуються шахти, повідомили, що уклали постачання на продаж вугілля теплоелектростанціям та очікують на зарахування передоплати на рахунки підприємства. Зараховані кошти планують одразу спрямувати на виплату боргів із зарплат», – розповіли також «Громадське телебачення».

«У травні 2019 року шахтарі «Львіввугілля» влаштували протест під Міністерством енергетики з вимогою виплатити борги із зарплати. 29 травня на одній з шахт на Львівщині стався обвал, внаслідок якого загинуло двоє гірників. Шахту відвідав президент Зеленський, який за підсумками візиту поставив питання щодо заборгованості перед шахтарями на розгляд РНБО», – повідомило також «Громадське телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів