Що потрібно знати про укладання широкоформатної плитки – поради експертів

09:00 26 вересня 2019 р.

Фото до новини

Облаштування внутрішнього оздоблення за допомогою широкоформатної плитки дозволяє оформити простір в стислі терміни, але тільки за умови, що облицювання стін і підлоги в квартирах і будинках кахлем нестандартного розміру виробляє фахівець.

Поряд з плиткою і кахлем класичного розміру, в останній рік широку популярність отримала широкоформатна кераміка. Цей облицювальний матеріал виглядає дуже привабливо і стильно, що дозволяє створювати на його основі оригінальні дизайнерські проекти.

На піку дизайнерської моди

Зовсім недавно широкоформатне облицювання можна було побачити тільки на фасадах будівель і щаблях, що ведуть в будинок. Протягом двох останніх років плитка нестандартного розміру увійшла в інтер'єр будинків і квартир, і тепер є дуже популярним матеріалом для внутрішньої обробки.

Використання широкоформатної плитки для облицювання стін і підлоги не обмежується ванними кімнатами і кухнями. Сьогодні цей матеріал застосовують для оформлення інтер'єрів:

  • віталень;
  • спалень;
  • їдалень;
  • коридорів.

Визнання викликано не тільки тим, що приміщення, облицьовані широкоформатним кахлем, виглядають сучасно, елегантно і стильно. Даний матеріал вибирають і тому, що він стійкий до різних фізичних впливів, бездоганний і простий у догляді.

Ще одним плюсом на користь використання «великого кахлю» є його універсальність. Це дозволяє створювати неповторні комбінації всередині житла і візуально коректувати простір. Любов споживачів матеріал завоював і тому, що, навіть після тривалої служби, стіни і підлогу, викладені їм, не втрачають колір. Покриття, незалежно від того, матове воно або глянсове, залишиться точно таким свіжим, як і в перші дні.

Цінують широкоформатний плитку і будівельники, адже облицювання з використанням кераміки нестандартних розмірів займає набагато менше часу, ніж укладання кахлю класичних габаритів.

Що слід знати про укладання

На відміну від звичайної керамічної плитки, зразки великого розміру мають солідну вагу. Саме тому поверхня, на яку буде кріпитися плита, слід ретельно очищати від сміття. Важливим аспектом є і вирівнювання основи.

Щоб оформлення на вертикальних поверхнях трималося міцно, потрібно правильно наносити клейову масу. Якщо кахель укладається на підлогу, то ходити по ньому можна не раніше, ніж через добу після повного висихання клею, а саму цементну суміш слід готувати з особливою точністю.

Неякісна укладання, недотримання технології і непрофесіоналізм майстрів обов'язково приведуть до того, що монолітність буде порушена через відшарування плит або їх розтріскування, а використання покриття буде неможливим. Для зручності монтаж плитки нестандартного розміру слід проводити з помічником.

Що радять експерти компанії Etalon

Використання для облаштування житла широкоформатної плитки дозволяє створювати особливий інтер'єр, не схожий на сотні інших дизайнерських вигадок. Це можливо завдяки широкому асортименту кераміки, кольоровій гамі та можливості вибрати зразки різного розміру і форми.

Але головним критерієм при виборі має стати якість, а його можуть гарантувати тільки імениті виробники. Не секрет, що кращі зразки широкоформатної плитки, які можна купити на ринках країн Європи, виготовлені на заводах Італії та Іспанії.

Саме таку плитку пропонує своїм клієнтам компанія Etalon. Вибрати дизайн, колір і фактуру ви можете на сайті в будь-який зручний для вас час. Жителі Києва і області можуть здійснити підбір і оформити покупку в офлайн-магазині, розташованому за адресою м.Київ, бул. Лесі Українки, 20.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів