Франція надасть Львову €5 млн на новий трамвайний маршрут

14:39 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Уряд Франції надасть €5 млн на перший етап облаштування нового трамвайного маршруту від центру Львова до центру реабілітації "Unbroken".

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Уряд Франції надасть 5 млн євро гранту на І етап будівництва трамвайної колії біля центру «НЕЗЛАМНІ», що на вул. Миколайчука. Таке рішення було озвучено за результатами триденної роботи у Львові представників французької агенції з розвитку (AFD).

Голова офісу AFD в Україні Аксель Носта та старший інженер з паризького офісу Арно Десмаршельє детально вивчали всі технічні та фінансові складові цього проєкту. Також вони провели низку зустрічей з керівниками профільних підрозділів мерії, відвідали трамвайне депо, Центр керування дорожнім рухом та Центр обслуговування пасажирів. Оглянули транспортні інфраструктурні проєкти, зокрема “Трамвай на Сихів” та “Вул.Шевченка” - щоб отримати якнайбільше інформації для прийняття рішення стосовно участі у проєкті.

«Мали велику честь працювати ці три дні з колегами з AFD. Це була дуже глибинна і фахова робота. Попрацювати так з погляду урбаністики, транспорту, фінансів – це для нас велика цінність. І ця колаборація відкриває шлях до того, що  місто отримає допомогу від Міністерства фінансів та Міністерства закордонних справ Франції через AFD в розмірі 5 млн євро на забезпечення доступності нашого району, який дуже активно розвивається та в якому розташований центр «НЕЗЛАМНІ». Зауважу, що  це буде найбільший грант, який надавався для одного заявника», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Міський голова Андрій Садовий зазначив, що Львів має хорошу співпрацю з містами ініціативи UNBROKEN Cities Networ, а також з різними компаніями та країнами. А сьогодні до цього переліку доєдналася і Франція. «І я думаю, це крок до співпраці і з іншими країнами Європи. Це наша місія, адже ми показуємо гарний приклад для наших громадян, для внутрішньо переміщених осіб і, зрештою, ми є гарним прикладом для усіх українських міст», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Голова офісу AFD в Україні Аксель Носта зазначила, що вони налаштовані на довготривалу співпрацю.

«Це була чудова місія, ми вперше були у Львові. Разом з працівниками міської влади мали можливість подивитись як працює транспортна мережа.  

Також ми хотіли переконатися, що кошти, які ви отримаєте від французького уряду будуть використані максимально ефективно. Що вони принесуть користь не лише центру «НЕЗЛАМНІ», а також і мешканцям цього району. Саме тому ми багато уваги приділяли деталям. Але ще все не розглянули. Ще деякі питання маємо обговорити з вашими інженерами, щоб підготувати перший етап проєкту. На цьому етапі фокусуємося на центрі «НЕЗЛАМНІ». Загалом весь проєкт буде довготривалим та з залученням ЄБРР», - зазначила Аксель Носта.

Загалом проєкт передбачає реконструкцію вул. Миколайчука з будівництвом трамвайної колії та облаштуванням доступної інфраструктури.

Нагадаємо, у травні Львів отримав перший з партії подарованих трамваїв КТ4D з Берліна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів