Фінансово-промислова група братів Дубневичів за час війни збільшилася на 10 компаній

13:37 7 грудня 2023 р.

Фото до новини


Фото: Главком

ФПГ братів Дубневичів увійшла до п’ятірки фінансово-промислових груп за кількістю доданих компаній за період з 24.02.2022 року до 31.10.2023 року.

Про це DailyLviv.com повідомили аналітики R&D центру YouControl у дослідженні "Як змінився бізнес народних депутатів за період великої війни". Як з'ясували аналітики, чверть чинних народних депутатів пов’язані зі 100 фінансово-промисловими групами, доданими до системи YouControl.

Згідно з дослідженням, до п’ятірки фінансово-промислових груп за кількістю доданих компаній до складу групи за період 24.02.2022-31.10.2023 рр. увійшли такі: Європа, Агропродсервіс, Група Максима Єфімова, Континіум та Група братів Дубневичів.

Під доданими компаніями маються на увазі як новостворені, так і новопридбані. Тобто це компанії, в яких за досліджуваний період учасниками/бенефіціарами стали фізособи, що є ключовими або пов'язаними особами до ФПГ.

Група братів Дубневичів, ключовими особами якої є чинний народний депутат Ярослав Дубневич та його брат — екснародний депутат України 8 скликання Богдан Дубневич, поповнилась 10-ма компаніями. Учасниками/бенефіціарами цих фірм стали діти братів Дубневичів: Юрій та Павло Дубневичі, Роксалана Пиртко та Надія Гичка. 

Читайте також: У чотирьох західних областях за час війни зареєстровано найбільше, після Києва, нових компаній, афільованих з нардепами

Як повідомив прокурор під час засідання Вищого антикорупційного суду, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцеперебування невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі.

При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає.

Нагадаємо, 17 жовтня, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило у розшук чинного нардепа Ярослава Дубневича.

"НАБУ розшукує чинного народного депутата України, підозрюваного в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку", — йдеться у дописі. Йдеться про справу розкрадання газу на Новояворівській та Новороздольській ТЕЦ, яка тягнеться з 2018 року.

Читайте також: Син Дубневича покинув Україну в день вторгнення росіян: хто ще був в автомобілі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів