Двоє гірників на Львівщині оголосили безстрокове голодування

09:30 14 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Гірники шахт «Межирічанська» і «Степова» державного підприємства «Львіввугілля» Василь Лесняк і Василь Семканич оголосили безстрокове голодування.

Шахтарі Василь Лесняк і Василь Семканич п’ють лише воду, відмовились від їжі на знак протесту через невчасну виплату гірникам ДП «Львіввугілля» зарплати за вересень і жовтень.

Василь Семканич заявив: «Усі голови профспілок вчора зібралися, і ми ввечері, як голови незалежних профспілок гірників України шахт «Межирічанська» і «Степова», вирішили розпочати безстрокове голодування. Ми не припинимо акцію, допоки за жовтень нам теж не виплатять зароблені нами гроші. Як тільки розпочали протест, вже сьогодні двічі на картку гірникам перекинули 7% і 9% від зарплати за вересень».

За вересень шахтарям не виплатили понад 20% зарплати, за жовтень ще не було виплат, хоча мали б бути. Гірники наголошують, що на модернізацію шахт не виділяють гроші.

Гірники протестують у приміщенні ДП «Львіввугілля» у Червонограді на Львівщині. Представники профспілок звернулися до посадовців усіх рівнів з вимогою виплатити заборгованість із зарплати, скасувати наказ Міненерговугілля про реорганізацію ДП «Львіввугілля», яке уряд має намір включити до складу Національної вугільної компанії.

Про це повідомило «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів