Дві тисячі квартир розпочинають будувати для переселенців у трьох громадах Львівщини

19:14 16 лютого 2024 р.

Фото до новини

У Львівській області втілюватимуть проєкт «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України».

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 16 лютого, представники Львівської ОВА підписали відповідні меморандуми про співпрацю з Міжнародною організацією з міграції, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Луганською обласною військовою адміністрацією. Церемонія підписання меморандумів відбулася за участю Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон.

Читайте також: 200 млн грн затвердили на ремонт житла для ВПО у Львівській бласті

На Львівщині у межах проєкту запланували будівництво 3 житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновацію житла у місті Старий Самбір на базі недобудованої лікарні, у яких зможе проживати майже 1500 внутрішньо переміщених осіб.

«Проєкт такого масштабу вимагає відповідальних та виважених рішень. Сьогодні ми формально підтвердили готовність у реалізації проєкту, хоча фактично працюємо над ним уже більше пів року. Вибір громад, земельних ділянок, робочі виїзні зустрічі – це те, що залишається за кадром, але вимагає насправді багато зусиль та часу. Реалізувати проєкт плануємо до кінця 2025 року», – зауважив директор департаменту економічної політики облдержадміністрації Степан Куйбіда.

Читайте також: Три проблеми ВПО у Львівській громаді: результати дослідження (відео)

Довідка

У межах проєкту передбачили будівництво та реконструкцію об’єктів у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій та Київській областях з можливістю облаштування до 2000 квартир для 6000 внутрішньо переміщених осіб Луганської та Донецької областей. Фінансуватиме проєкт Уряд Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KFW).

Мета ініціативи полягає у зміцненні спроможності України забезпечити внутрішніх переселенців і вразливі верстви населення належними умовами завдяки доступній довгостроковій оренді житла.

Читайте також: У Львові розпочинають будівництво восьми житлових будинків для переселенців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів