Дві ОТГ на Львівщині запланували реалізувати агропроєкт на 36 мільйонів

11:45 1 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Давидівська та Бібрська ОТГ на Львівщині вирішили об`єднати зусилля для створення кластера з виробництва плодовоовочевої продукції «Галицька ягода».

Про це повідомили у вівторок, 1 жовтня, в агенції новин «Укрінформ», де також розповіли: «Обговорення проєкту проходить за консультативної підтримки Львівського Центру розвитку місцевого самоврядування «Прогарами «U-LEAD з Європою». Серед учасників заходу – голови об`єднаних територіальних громад, представники Інституту громадянського суспільства, учасники робочої групи з розробки проєкту, депутати місцевих рад, старости та фермери, які працюють на території громад».

«За словами співавтора ініціативи, старости Кротошинського старостинського округу Григорія Дробенка, це унікальний проєкт для співпраці сільської та міської рад вартістю у 36 мільйонів гривень, який у перспективі активізує зайнятість населення, допоможе збільшити доходи членів громад та бюджети ОТГ.  Як зазначив Дробенко, спочатку йшлося про вирощування полуниці, лохини та інших ягід», – поінформували також в агенції новин.

«Проте це робота сезонна і забезпечить зайнятість людей лише на кілька місяців. Тому селяни схиляються до переробки інших овочів і фруктів. Зокрема, йдеться про сушіння яблук, картоплі, буряків, заморозку грибів, бобових тощо», – розповіли також в агенції новин.

«Реалізувати проєкт ОТГ планують за допомогою грантів від державних та міжнародних фондів, а також від приватних інвестицій. «Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки», – DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів