Дозволити учасникам бойових дій ввезти з-за кордону одну автівку без розмитнення і податків

19:40 27 січня 2023 р.

Фото до новини

Таку законодавчу пропозицію вносять дві депутатки Верховної Ради зі Львова, сподіваючись, що після публічного розголосу їх підтримає парламентська більшість.

Депутатки Верховної Ради зі Львова Наталія Піпа і Галина Васильченко пропонують доповнити законопроєкти №8298 та №8299, що вже проголосовані у першому читанні. Про це Наталія Піпа написала у ФБ, інформує Dailylviv.com.

Перша їхня пропозиція - дозволити учасникам бойових дій ввезти з-за кордону одну автівку без розмитнення і податків під час воєнного стану і рік після нього без права перепродажу та передачі в користування, в тому числі на підставі довіреності впродовж 3-ох років.

У разі порушення: зобов’язання сплатити всі податки і мита.

Допоки цивільні ввозили собі автівки без сплати мита і податків, зауважує Наталія Піпа, ті, хто воюють за Україну, цього зробити не могли, бо стримували наступ росіян. Герої-фронтовики не змогли завезти авто без мита тоді, і не можуть це зробити без мита зараз, бо урядовці вважають, що такий закон, який дає змогу учасникам бойових дій покращити свої життєві умови, - це величезні втрати для Держбюджету.

Друга пропозиція депутаток-львів'янок - виключити пільгу на ренту для залізної руди. Бо якраз через такі пільги для великого бізнесу Держбюджет України може втратити, за підрахунками експертів, близько 8 млрд грн.

По $500-1000 за позачергове розмитнення авто брало злочинне угруповання митників і брокерів на Львівщині

Кінець безмитного ввезення автомобілів: Кабмін подав законопроєкт

Обшуки у колишнього керівника Львівської митниці і його заступників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів