На кордоні блокують українські вантажі, а заступник міністра підписує тисячі нових дозволів на перевезення

16:40 18 грудня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні для заступника міністра у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України це найважливіша робота.

Про це заступник міністра у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач сьогодні написав на своїй сторінці у ФБ, інформує DailyLviv.com.

"На наступний рік розподілили 5,5 тисячі дозволів на перевезення ЄКМТ, конкурс відбувся і невдовзі перевізники отримають дозволи на руки – це хороша новина, - пише Сергій Деркач. - Погана новина в тому, що діджиталізація цих дозволів ще не торкнулась і треба особисто підписати ці п'ять тисяч. Але процес рухається, щоб вже у 2024 році цифровізувати такі дозволи". 

Читайте також: Польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через «Дорогуськ – Ягодин»

Нагадаємо, що для здійснення міжнародних вантажних перевезень по європейських країнах власник транспортного засобу повинен отримати дозвіл ЄКМТ (CEMT, ЦЕМТ) — документ, що дає змогу вільно здійснювати перевезення, зокрема транзитні, по території країн, які є учасниками Європейської конференції міністрів транспорту.

Але, здається, польським страйкарям-блокувальникам кордону до цих документів байдуже. 

Читайте також: Посилення блокади кордону. Польські фермери долучаться до акції перевізників у Дорогуську

Сергій Деркач хвалиться у коментарях, що за пів дня підписав тисячу дозволів, а про те, що у Дорогуську сьогодні знову заблокований кордон, він навіть не знає. 

"Дорогуськ поки працює. За вчора майже рекордно пропустили більше ніж 1500 вантажних авто. Очікування на вʼїзд - один день", - впевнено відповідає заступник міністра на слушне зауваження дописувача. 

Дописувачі підрахували, що чиновник підписуватиме дозволи три дні, тому в цей час він ні хвилини не займатиметься проблемою блокування польсько-українського кордону. 

Читайте також: 20 грудня польські перевізники обіцяють припинити блокування усіх пунктів пропуску за однієї умови

А у розблокованих пунктах пропуску нова проблема зустріла українських перевізників на рідній митниці: для в'зду вантажів в Україну потрібні попередні декларації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів