До кінця року на Львівщині запустять щоденний міжнародний потяг

16:44 24 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Неподалік Самбора відновили колію євростандарту 1435 мм.

Залізнична інфраструктура на дільниці держкордон - Нижанковичі - Хирів - держкордон (Смільниця), з колією шириною 1435 мм, готова для руху поїздів і може використовуватись польськими залізничними перевізниками для міжнародних перевезень. Звідти можна буде пересісти на потяг до Кракова.

Про це  повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, пише Dailylviv.com.

Перший етап – запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів- Старжава – Санок з подальшим виходом на місто Краків. Його плануємо реалізувати до кінця року. Поїзд курсуватиме щоденно, а митне оформлення та паспортний контроль буде проводитись на пункті пропуску «Смільниця - Кросьценко».

Другий етап – запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів-Нижанковичі-Перемишиль.

Третій етап – будівництво колії 1435 мм до міста Самбір.

Читайте також: Новий потяг до Варшави: час у дорозі, вартість квитків, кількість пасажирів

«Залізничне сполучення завжди відігравало важливе значення, а війна подвоїла. Ми  постійно працюємо над розширенням міжнародних залізничних пасажирських маршрутів. Україна є частиною Європи, пасажири повинні відчувати себе європейцями та з комфортом подорожувати», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

15 жовтня з Рава-Руської вперше вирушив новий потяг до Варшави: начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький запостив відео з дороги.

Готуючись до першого рейсу, польські машиністи вивчали маршрут від кордону до Рави-Руської.

Раніше повідомляли, що відновлення залізничного сполучення Варшава Східна-Львів було заплановано на 14 жовтня. 

Ще ліпше було б, якби польський потяг міг доїхати до Львова, але для цього бракує євроколії до Львова, і рухомого складу. Може, колись євроколію вдасться прокласти бодай до Брюховичів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів