Дерев'янко - проти, Васюник - за сланцевий газ

11:07 3 жовтня 2013 р.

Видобуток вуглеводнів на території Олеської площі - це шанс позбутися енергетичної залежності від російського "Газпрому".

Народний депутат Юрій Дерев'янко, який представляє у Верховній Раді 87-й мажоритарний округ з Івано-Франківщини, закликав депутатів Львівської обласної ради не голосувати за угоду про видобуток сланцевого газу в Україні. Він сказав, що олігархи зацікавлені у видобутку сланцевого газу, тому лобіюють цей процес. Сам Дерев'янко, який походитьз Надвірної Івано-Франківської області, успішно займається бізнесом, а його  Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев'янка зареєстрований у 15 областях України. Дотепер Дерев'янко намагався переконати депутатів на Івано-Франківщині проти сланцевого газу, але безуспішно.

У своєму виступі на сесії Львівської облради народний депутат Ігор Васюник закликав депутатів проголосувати за угоду, бо це гарантуватиме енергетичну незалежність від російського "Газпрому. Так, як це зробила Польща. Треба, наголосив Васюник, щоб місцеві територіальні громади мали 10% доходу від видобутку сланцевого газу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів