Депутати вилучили з порядку денного сесії Львівської міської ради 20 питань

16:54 14 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

На пленарному засіданні додатково розглянуть натомість понад 30 питань.

Із порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання сесії Львівської міської ради було вилучено 20 питань. Натомість додатково внесено для розгляду на сесії понад 30 питань.

Зокрема, вилученотри  ухвали, на які були накладені вето міського голови й мали розглядатись повторно. Також не розглядатимуть питання щодо вилучення для суспільних потреб з користування ТзОВ «Замок» земельної ділянки на вулицях Сихівській – Зубрівській. Вилучення земельної ділянки пов’язане з відновленням діяльності дошкільного навчального закладу №17.

До низки додаткових проектів ухвал, які внесли в порядок денний пленарного засідання з голосу, мав зауваження міський голова Львова Андрій Садовий. Серед них – ухвали, які передбачають відведення земельних ділянок для будівництва багатоквартирних житлових будинків.

Одна з ухвал передбачає виділення земельної ділянки для стоянки на вулиці Княгині Ольги, 5а, де мав би бути збудований дитячий садок. Міський голова Андрій Садовий наголосив: «Ділянка є вільною, було б доцільніше закріпити її за управлінням освіти. Пропонують під стоянку, а потім захочуть збудувати житло. А по генплану там має бути дошкільний заклад».

Інша ухвала стосується будівництва житла на вулиці Трильовського, 4а, де зараз розміщена стоянка. Одна з ухвал передбачає закріплення земельної ділянки на вулиці Франка, 129 за ОСББ. Як пояснив міський голова Андрій Садовий, відповідна земельна ділянка є у власності Міністерства оборони України. Він також зазначив: «Це землі Міністерства оборони, згода на вилучення відсутня». 

Також додатково розглянуть ухвалу про виділення ділянки під будівництво житла на вулиці Медова Печера, 56. Міський голова Андрій Садовий пояснював депутатам:

«Мова йде про земельну ділянку площею 2 га, вона є у фактичному користуванні Товариства сприяння обороні України «Автомобільна юнацька школа». Товариство не дало своєї згоди на вилучення цієї ділянки.

Площа ділянки значно перевищує цю споруду. Таким чином, ми можемо знищити нашу юнацьку  автомобільну школу. Територія велика, хочуть забудувати будинками Я категорично проти. Навіть якщо ви цю ухвалу проголосуєте, я її заветую».

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів