Депутати підтримали петицію «Розморозити проект Львівського метрополітену»

17:15 11 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Депутати Львівської міськради розглянули на пленарному засіданні сесії електронну петицію «Розморозити проект Львівського метрополітену».

Про це повідомили в четвер, 11 липня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Відповідну ухвалу підтримали 34 депутати».

Начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський домовів депутатам: «14 травня 2019 року на порталі «e-dem.in.ua» – «Єдина система місцевих петицій» – було зареєстровано електронну петицію під назвою «Розморозити проект Львівського метрополітену». Автором петиції є Василь Лозовий. 14 червня 2019 року ця петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку».

Автор петиції Василь Лозовий виступив перед депутатами і представив свою позицію: «Враховуючи той факт, що місто Львів перевантажене, враховуючи затори та дуже велику кількість громадського та приватного транспорту, пропоную розморозити проект Львівського метрополітену для збереження архітектурного вигляду міста і для безпеки будівель, які занесені до спадщини ЮНЕСКО. Я пропоную проект метрополітену, який буде побудований не ближче одного кілометра в радіусі від Ратуші. На мою думку, проект метрополітену має право на життя, враховуючи сучасні технології його буде набагато легше провести, ніж 25 років тому. Зараз цей проект «заморожений», тому я прошу його «розморозити» і почати роботи щодо проектування і хоча б до 2022 року почати будівництво».

«Депутати доручили департаменту житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією», – поінформували також на порталі депутатів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів