Депутати облради з 19 червня вивчають 261 сторінку сланцевої угоди

12:29 3 вересня 2013 р.

Про це голова Львівської облради 2 вересня розповів Надзвичайному і Повноважному Послу США в Україні Джеффрі Пайєтту

2 вересня у Львові відбулася зустріч  депутатів обласної ради із Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, під час якої обговорили тему видобутку сланцевого газу.

Як наголосив голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Олексій Балицький, у цій темі перехрещуються екологічні, юридичні аспекти, енергетична безпека України, а також питання залучення іноземних інвестицій.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: „Понад два роки порушується питання сланцевого газу, яке нібито Львівська обласна рада не хоче погоджувати. Але сьогодні панові послу я представив документ, за яким тільки 19 червня проект угоди було подано у Львівську обласну раду. Текст її міститься на 261-й сторінці. Сьогодні всі депутати вивчають проект угоди, консультуються з науковцями, фахівцями і мають певні напрацювання щодо тієї угоди, мають свої пропозиції. Ми послухали думки всіх представників фракцій, і розуміємо, що питання дискусійне. Свої пропозиції обласна рада скерує до уряду, і якщо будуть враховані інтереси громад, інтереси територій, на яких хочуть проводити видобуток сланцевого газу, буде забезпечено екологічну безпеку, тоді можна буде говорити про погодження угоди”.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську видобуток сланцевого газу депутати облради забракували. 0 голосів "за", 1 - "проти", 4 - "утрималось" - такі результати голосування депутатів Івано-Франківської обласної ради за погодження Угоди про розподіл вуглеводнів, яка передбачає видобуток сланцевого газу на території Івано-Франківщини іноземною компанією «Шеврон» та українським приватним підприємством «Надра-Олеська». 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів