Депутати Львівської облради віддали надра під Бескидський тунель, який будуватимуть люди Хомутинніка-Дуброва

15:31 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 вересня, комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради підтримала погодження про надання надр у тимчасове користування для потреб будівництва нового двохколійного Бескидського тунелю на території Опорецької сільської ради Сколівського району. Про це інформує сайт ЛОР.

Нагадаємо, що в 2006 році «Укрзалізниця» оголосила тендер на реконструкцію Бескидського тунелю. З 2007 року ведуться проектно-вишукувальні роботи, розвідка рельєфу і геодезичні роботи. На ці роботи надано кошти в сумі 40 млн. доларів США від ЄБРР.

Проектом передбачено будівництво нових під'їзних шляхів і створення нового двоколійного залізничного тунелю поряд з діючим, завдовжки 1822 м і площею поперечного перетину 115 м².

Як писали «Наші гроші. Львів», «ДТГО «Львівська залізниця» 23 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Дахмонтажрембуд» на будівельні роботи у Бескидському тунелі вартістю 26,70 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У тендері брали участь сім компаній, одна з яких пропонувала виконати роботи за 20,35 млн грн. Однак найдешевша заявка та ще чотири інших були відхилені через претензії до оформлення заявок.

Засновниками «Дахмонтажрембуду» є Людмила Бухтіярова (58% статутного капіталу), Олександр Кас’яненко, Дмитра Іоргачов, Микола Меркулов та Валерій Гнатюк.

Меркулов і Іоргачов також є співвласниками компанії «Одеса-кабель», Кас’яненко і Бухтіярова – фірми «Керос-Київ».
У цих компаніях співзасновником також виступає Олександр Дубров, прописаний з Бухтіяровою за однією адресою в Києві. Дубров раніше входив до Ради НБУ за квотою Віктора Ющенка, його бізнес-партнерами у різні роки були дружина Леоніда Юрушева, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Разом з братом нардепа від Партії регіонів Віталія Хомутинніка – Юрієм – заснував пенсійний фонд «Брокбізнесінвест». Зараз Дубров очолює наглядову раду цієї компанії, а вищезгаданий Меркулов входить до ревізійної комісії фірми.
Син Олександра Дуброва Костянтин є співзасновником ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», яке виступає інвестором будівництва «Fresco Sofia» – дев’ятиповерхового клубного комплекс на вул. Гончара, 17-23 в Києві, яке розташоване в охоронній зоні «Софії Київської».

Під час конфліктів Костянтин Дубров представлявся помічником нардепа Хомутинніка, який очолює комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики. Саме цей депутат разом з колегами по фракції Партії регіонів Олександром Волковим і Єльбрусом Тадеєвим фізично захищали будівництво «Fresco Sofia».

З кінця 2012 року на будівництво Бескидського тунелю були проведені тендери на 31,46 млн грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів