Де у Львові вибрати квартиру: огляд районів

20:35 15 вересня 2023 р.

Фото до новини

У Львові є райони на будь-який смак. Що саме з цього переліку вибирати, залежить від ваших уподобань.

Місто Лева просочене особливою атмосферою, що змушує залишатися тут навіть гостей мегаполіса. Якщо вам потрібна квартира у Львові для покупки, то варто вивчити особливості кожного району. На сайті агентства з нерухомості Atlanta ви можете фільтрувати пропозиції саме за локацією.

Географічне розташування

Багато запитів є на житло в центрі Львова — в Галицькому районі. Тут гарно побудована транспортна інфраструктура. До центру дістатися можна за 15 хвилин. А ще тут є декілька зелених зон, що робить район привабливіше. Цей район найдорожчий, а новобудов тут майже немає. Проте ця локація краще підходить для тих, хто хоче бути в епіцентрі всього.

За цими ж показниками не відстають Франківський і Шевченківський райони. Озеленення, історичні забудови й можливість швидко потрапити в центр — головні переваги. Франківський район хоч і молодий, а все одно популярний. На початку його існування тут жили професори й представники інтелігенції. Поверхів у будинках мало, машин — також, а зелені багато. 

Інфраструктура

Якщо ж вам не так важлива спадщина ЮНЕСКО, ви можете орієнтуватися на облаштування районів і розвиток інфраструктури в них. За цими параметрами лідирують Сихівський і Шевченківський райони. Що тут гарно:

  • транспортна розв’язка;

  • багато магазинів і ТРЦ;

  • є медичні центри;

  • школи й садочки для дітей.

У цих районах багато житлових масивів, тож знайти тут квартиру взагалі не важко. Це гарні райони для родин з дітьми, адже про їхній розвиток і безпеку можна не перейматися.

Екологія і чистота

Не менш важливий показник — екологічність і чистота району. За якістю роботи комунальних служб лідирує Франківський район. Саме ця частина Львова визнана як найчистіша. Далі можна в умовному рейтингу розташувати Залізничний округ і Сихівський район. 

Отже, у Львові є райони на будь-який смак. Що саме з цього переліку вибирати, залежить від ваших уподобань. Для розваг — Галицький, для спокійного життя — Франківський, для постійного активного життя не в центрі — Сихівській тощо. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів