Cкасування ввізного мита та ПДВ на все енергетичне обладнання і компоненти до нього. Уряд готує рішення

16:42 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Також Кабмін обдумує спрощення митних процедур.

Про це повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

За словами Андрія Годика, уряд розглядає можливість скасування ввізного мита та ПДВ на все енергетичне обладнання і компоненти до нього. Також Кабмін обдумує спрощення митних процедур. Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії: дизель-генераторами, когенераційними установками тощо.

Перший заступник голова ЛОВА нагадав, що наслідком ракетних ударів ворога по українських електростанціях є дефіцит електроенергії. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучають імпорт та аварійну допомогу з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому в НЕК «Укренерго» вимушені застосовувати графіки погодинних відключень світла і для промислових, і для побутових споживачів.

«Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку ракетних атак. У Львівській області також застосовують обмеження щодо подачі електроенергії. У зв’язку із дефіцитом електроенергії, звертаємось до органів місцевого самоврядування, аби ті вжили певних заходів, які допоможуть стабілізувати роботу об’єднаної енергетичної системи України. Йдеться про економію вуличного освітлення, підсвічування фасадів, мінімізацію роботи фонтанів. Звертаємось також до жителів Львівщини максимально зменшити використання електричної енергії в пікові години, а це з 07:00 по 10:00 та з 17:00 по 23:00. Лише спільними зусиллями ми зможемо втримати баланс в енергосистемі і, як наслідок, збільшити наявність енергії у наших будинках та на підприємствах», - наголосив під час брифінгу перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів