Чи варто залучати юридичну компанію під час податкової перевірки?

12:47 8 серпня 2022 р.

Фото до новини

Перевірка представником податкової інспекції — це не найприємніша процедура, яка часто супроводжується стресовою ситуацією.

Залагодити неприємності допоможе юридична компанія, яка спеціалізується на податковому законодавстві.

Завдання та призначення супроводу податкових перевірок

Щоб убезпечити себе, звести до мінімуму можливість отримання штрафів, краще замовити супровід податкових перевірок. Це супровід юриста, який добре розуміється на податковому законодавстві, здатний залагодити всі неприємності, які можуть виникнути.

У супроводу є кілька основних завдань:

  • Пояснити працівникам, як поводитися, у разі перебування у приміщенні інспектора. Адже значна кількість штрафів призначається через те, що працівники надають зайву інформацію інспектору.
  • Підготовка необхідних документів, які вимагає інспектор.
  • Складання звіту та документації за результатами перевірки. Крім того, юридичний супровід дозволяє оскаржити результати перевірки та скасувати значну кількість штрафів. Це можливо завдяки злагодженим діям спеціаліста та ідеальному знанню податкового законодавства.
  • Основна мета такого супроводу, щоб власник підприємства зазнав мінімальних збитків та не сплачував штрафів, причина яких до кінця не відома.

Особливості проведення податкових перевірок

Вартість та ціни на послуги залежать від обсягу допомоги юриста. Мало хто з працівників підприємств знає, що в жодному разі не потрібно допомагати інспектору з податкової інспекції у складанні різних таблиць та поданні документів. Заборонено надавати контролюючим органам оригінали документів без рішення суду. Абсолютно вся робота здійснюється за допомогою завірених печаткою копій. Вони видаються лише після письмового запиту. У жодному разі не можна, щоб працівники податкової інспекції сканували чи копіювали документи, виносячи їх за межі підприємства. Справа в тому, що такі дані є конфіденційними та можуть надаватися лише після офіційних запитів.

У ході податкової перевірки на території підприємства, документи надаються без винесення за межі компанії. Якщо податковий інспектор має запитання, будь-які документи видаються після письмової вимоги. Основне завдання, щоб весь персонал дотримувався зазначеної процедури і добре на ній розумівся. Саме через отримання надмірного доступу до даних підприємства, інспектор може знаходити зайву інформацію, яка шкодить репутації компанії і стає причиною накладення на неї штрафів.

Основне завдання податкового юриста зовсім не перешкоджати аудитові, а стежити за тим, щоб перевірка здійснювалася відповідно до положень, зазначених у законі. Таким чином, це виключає перевищення службових повноважень інспектором і зводить до мінімуму ймовірність отримання штрафів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів