Чи потрібне сьогодні автострахування

19:32 14 січня 2022 р.

Фото до новини

Солідні страхові компанії пропонують своїм клієнтам різноманітні страхові програми КАСКО.

Існує декілька видів автострахування, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Вони відрізняються між собою своєю ціною, покриттям страхових ризиків та розмірами компенсації. Для того, щоб зробити власний вибір, слід уважно ознайомитися з усіма пропозиціями.

КАСКО — максимальний захист власного авто

Це популярний в Україні вид автострахування, головною особливістю якого є добровільна основа. Власник авто сам обирає — купувати страховий поліс чи ні. Працює ця страховка таким чином. Клієнт оформляє договір і отримує гарантію того, що у випадку якихось негараздів (повного знищення, втрати транспортного засобу внаслідок ДТП, незаконного заволодіння, дії стихії, вибуху, пожежі, протиправних дій третіх осіб, дій сторонніх предметів) саме його автомобіль буде відремонтовано за рахунок страхової компанії. Такі негаразди мають назву страховий випадок, і цей перелік у договорі КАСКО доволі великий. На відміну від того ж ОСЦПВ, виплати отримує сам страхувальник, а не постраждалі особи.

Можливі варіанти полісів КАСКО

Солідні страхові компанії пропонують своїм клієнтам різноманітні страхові програми КАСКО. Наприклад, серед варіантів страхового захисту власного авто від СК «Країна» є такі:

  • «50/50». Клієнт може зекономити половину вартості поліса за відсутності страхових випадків протягом терміну дії договору;
  • «Престиж+». Страховка призначена для власників нових авто. Вона захищає від усіх можливих ризиків, передбачена виплата до 7% без довідки з поліції;
  • «Улюблене авто». Передбачено виплату компенсації за знищене або викрадене авто, без урахування його віку. Страхова сума від 150 до 800 тис. грн.).

Можуть бути також і інші програми з КАСКО, доступні українським автовласникам.

Особливості страхування ОСЦПВ

Це обов’язковий вид страхування, без якого пересуватися дорогами України заборонено. За відсутність такого поліса доведеться сплатити від 425 до 850 грн. Але не штраф змушує людей купувати поліс ОСЦПВ, а те, що у випадку, коли вони стануть винуватцями ДТП, виплати компенсації постраждалим доведеться робити зі свого гаманця. У той же час розмір компенсації може бути таким:

  • на відновлення пошкодженого транспортного засобу — до 130 тис. грн.;
  • на лікування постраждалих — до 260 тис. грн. на кожного.

Не можна сказати, що це дуже великі суми. Саме тому багато водіїв не тільки купують звичайний поліс ОСЦПВ, а ще і оформляють договір ДГВ (добровільної громадської відповідальності), який дозволяє збільшити розмір компенсації до 500 тис. грн. Єдиний недолік такого страхування — своє авто винуватцю аварії доводиться відновлювати власним коштом. Саме тому багато водіїв обирають КАСКО.

61e16c68456c1.jpeg

Переваги автострахування

Незважаючи не те, що більшість водіїв намагається їздити акуратно, поліс автострахування буде зовсім не зайвим. Страхування має свої безсумнівні плюси:

  • у разі потрапляння в ДТП знімаються великі фінансові витрати та перекладаються на плечі страхової компанії;
  • за наявності поліса винуватець аварії буде менше відчувати тиск на себе, тому що він захищений законом та своєю страховою компанією.

Саме тому придбати страховку — єдине правильне рішення сучасного водія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів