Чому послуги SEO-просування стають дедалі популярнішими

11:42 26 квітня 2023 р.

Фото до новини

Згідно зі статистикою, на сьогодні SEO займає перше місце у переліку найбільш популярних послуг серед власників сайтів.

Складно уявити, що власники сайтів не будуть робити розкрутку сайту. І SEO у процесі розкрутки та просування грає найважливішу роль. Це один з найбільш життєздатних та економічних інструментів для розвитку та підвищення прибутку. Чому? Чи насправді за допомогою SEO можна вийти на новий рівень?

Співпраця з пошуковими системами

«SEO можна назвати базою, головним напрямком інтернет-маркетингу, без якого маркетингові агентства ніяк не зможуть повноцінно виконувати свої функції. Так, це складний та часом коштовний процес, але він приносить дуже гарні результати,» — коментує спеціаліст з веб-агентства «Червоний Хамелеон».

І так є насправді. Взяти хоча б пошукові системи. Частіше всього вони є основним джерелом трафіку, тому що потенційні клієнти переходять на сайт саме через них. Тому досвідчені маркетологи підлаштовують проекти під вимоги таких систем. Це перший момент.

Другий стосується авторитету сайту. Якщо він наповнений корисним контентом, має простий, зрозумілий інтерфейс та привабливий дизайн, користувачі залишаються більш, ніж задоволеними. Це спонукає пошукові системи поставити сайту високі оцінки та вважати його авторитетним.

Потрібно зауважити, що не тільки від думки користувачів залежить авторитет сайту. На нього також впливають:

  • наявність зворотних посилань;
  • корисні дії людини, яка відвідувала сторінку в інтернеті;
  • оптимізація контенту та інших елементів на сторінці.

І SEO-спеціалісти це добре розуміють. Можливо, на те, щоб сайт опинився на перших позиціях у пошуковій видачі, доведеться витратити немало часу. Але потім посунути сайт з цієї позиції конкурентам буде дуже важко. А про те, як змінюються сайти в міру розвитку, просування та використання нових технологій, дивіться у статті «Які зміни відбулись з веб-сайтами за останні роки».

Взаємодія з цільовою аудиторією

Ще одна причина, чому SEO користується такою популярністю, — можливість взаємодії з потенційними клієнтами та змінення сайту в залежності від їх потреб та побажань. У цьому питанні багато нюансів.

Позитивний досвід користувачів сьогодні є лідером в процесі розробки та просування різних проектів. Від того, наскільки він буде якісним, залежать позиції сайту в пошуковій видачі. Цей показник має прямий вплив на видимість сторінки в мережі інтернет. Що це значить? Що взаємодія з користувачами повинна бути максимально ефективною та гармонічною.

Потрібно сказати, що багато з пошукових систем вже вміють аналізувати користувальницький досвід. Роботи контролюють, як відвідувач сайту взаємодіє з контентом, на які сторінки переходить та що його цікавить більш всього. Якщо людина не знаходить те, що їй потрібно, якість ресурсу миттєво падає. Також змінюється позиція в пошуковій видачі.

Є ще один важливий момент. За допомогою SEO можна покращити локальну взаємодію з аудиторією. Це значить, що є можливість зайняти перші рядки по цільовим запитам, але в регіональному пошуку. Власникам середнього та малого бізнесу спеціалісти радять концентрувати увагу та сили на окремих містах, районах і кварталах. Звуження кола користувачів — це більш ефективна робота та крок до потенційних клієнтів. Які ще існують тенденції у веб-розробці, дивіться у статті «Основні тренди та тенденції веб-розробки».

Отже, без SEO не обійтись. Взаємодія з цільовою аудиторією та з пошуковими системами — це лише дві причини, але насправді їх набагато більше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів