Чому гроші бюджету Львівської міської територіальної громади лежатимуть в Укргазбанку

10:41 28 грудня 2023 р.

Фото до новини

Лише два з чотирьох державних банків зреагували на пропозицію міської влади розмістити у них бюджетні кошти.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 28 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про визначення державного банку щодо обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ у 2024 році». Обслуговувати ці кошти будуть у Львівській обласній дирекції ПАТ акціонерного банку «Укргазбанк». Цей державний банк надав найкращу пропозицію щодо нарахувань за щоденні залишки на рахунку.

«Бюджет розвитку ми обслуговуємо лише у державному банку. Відтак, як і щороку, на початку грудня ми надіслали листи у всі державні банки, а їх є чотири. Пропозиції ми отримали від двох – Укрексімбанку і Укргазбанку. Вчора на засіданні бюджетної комісії ми розкрили конверти з пропозиціями від банків. Основний критерій для нас, за яким визначаємо банк, – це той відсоток нарахувань, який пропонує банк за щоденні залишки. Укрексімбанк нам запропонував 9%, Укргазбанк – 10%. Отож, як і минулого року, найкращий відсоток запропонував Укргазбанк. Завдяки обслуговуванню коштів у державному банку і тому, що банк нараховує відповідний відсоток за щоденні залишки, станом на 1 грудня ми отримали до бюджету 42,2 млн грн. Тому така співпраця є дуже вигідною для міста», – пояснила Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики ЛМР.

Відтак виконавчий комітет підтримав рішення, що у 2024 році кошти бюджету розвитку будуть обслуговувати у ПАТ акціонерному банку «Укргазбанк».

Відтак департамент фінансової політики має продовжити термін дії договору з Львівською обласною дирекцією ПАТ АБ «Укргазбанк» щодо обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та здійснювати всі передбачені законодавством дії, пов’язані з обслуговуванням рахунку у банку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів