Чергами Укренерго називає групи споживачів. Роз'яснення

10:43 10 липня 2024 р.

Фото до новини

Побутові споживачі та бізнесу у кожній області поділені на 6 черг.

Про це повідомило ПАТ НЕК «Укренерго», пише DailyLviv.com.

Споживачі кожної області, які не входять до переліку об’єктів критичної інфраструктури, поділені на 6 черг. Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання в областях відрізняється за обсягами, оскільки залежить від обсягу споживання критичної інфраструктури, та кількості промислових підприємств, які імпортують більше 80% обсягу свого споживання. 

Скільки черг (груп споживачів- DL) вимикати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість вимкнення електропостачання конкретної черги і яку чергу (групу споживачів - ред.) відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні. 

Інформацію про те, який графік погодинних вимкнень треба дивитися на офіційних сайтах обленерго у кожній області та м. Києві або на їхніх майданчиках у соцмережах. 

НЕК «Укренерго» - державний оператор енергосистеми України (оператор системи передачі). 

“Укренерго”:

- транспортує (передає) електроенергію магістральними високовольтними мережами класом напруги від 750000 вольт до 220 000 вольт від електростанцій до мереж обленерго;

- стежить за балансом між виробленою всіма українськими електростанціями енергією та рівнем споживання в країні;

У кожному регіоні є оператор (Обленерго) , який розподіляє електроенергію з мережі “Укренерго” до споживачів мережами класом напруги від 110 000 вольт до 220 вольт. 

“Укренерго” не постачає електроенергію безпосередньо споживачам, не визначає, з яких адрес споживачів складаються черги, не формує графіки вимкнень у будь-якому регіоні. Це – функції обленерго.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів