Бухгалтерія кубометру газу в Україні - державно-комерційна таємниця

12:22 26 січня 2021 р.

Фото до новини

В Уряді не можуть публічно пояснити високу ціну за природний газ і свій регульований тариф.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, із заслуховування якого 26 січня розпочалося пленарне засідання Верховної Ради, не зміг відповісти на запитання, чому при відпускній ціні газу власного видобування у 2 841 грн за тисячу кубометрів, встановленій державним АТ «Укргазвидобування», цим газом не балансується ціна газу для населення, яка нині встановлена урядом у 6 990 грн.

Слово було передано в.о. міністра енергетики України Юрію Вітренку.

За словами останнього, НАК «Нафтогаз» основні обсяги газу закачував у сховища у той час, коли Україна готувалась до газової війни з Росією.

«Це було восени перед опалювальним сезоном 2019-2020 років, і закачувався цей газ, на жаль, за ціною, яка не була низькою, як влітку 2020 року», - зазначив в.о. міністра енергетики.

26 січня відбулося перше у 2021 році пленарне засідання Верховної Ради. 

Денис Шмигаль зазначив, що до весни влада планує розробити і запровадити річний продукт для газорозподільчих компаній – тобто ціна на постачання газу буде встановлюватися на рік, а не буде змінюватися від сезонних коливань ціни на ринку. Прем’єр вважає, що такий принцип дозволить встановити справедливі і зрозумілі тарифи для людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів