Багатству Славської ОТГ позаздрить уся Львівщина

12:34 11 грудня 2020 р.

Фото до новини

Найзаможніша громада Львівської області – Славська ОТГ - має показник платоспроможності у 2,5 раза більший, ніж середній в області.

Проект обласного бюджету Львівської області на 2021 рік сьогодні презентували на засіданні постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради, повідомляє ЛОДА, пише DailyLviv.

Новоутворену комісію із особливостями формування бюджету і джерелами його наповнення ознайомив директор департаменту фінансів Львівської облдержадміністрації Олег Демків.

«Розгляд проекту державного бюджету наступного тижня дасть можливість затвердити обласний бюджет. У результаті адміністративної реформи є один важливий чинник, який ми повинні враховувати: об’єднані територіальні громади є дуже диференційовані за своєю платоспроможністю. Найзаможніша громада області – Славська ОТГ -  має показник платоспроможності у 2,5 раза більший, ніж середній в області. Бюджет Львівщини 2021 року буде доволі амбітним та складним до виконання, тому облдержадміністрація спільно із обласною радою мусять ретельно працювати над цим питанням»,- розповів Олег Демків.

Керівник департаменту також наголосив на важливості не допустити перенесення кредиторської заборгованості на наступний рік. На думку заступника голови ОДА Івана Собка, економіка області в умовах пандемії потребує мудрого та виваженого підходу.

«Ми провели консультації із експертним середовищем, проаналізували бюджет 2020 та вчасно подали обласній раді проект бюджету 2021 року. ОДА готова до конструктивних пропозицій, адже для нас важливими є фахова позиція та розуміння результату», - акцентував Іван Собко.

На збалансованості майбутнього бюджету наголосив під час засідання комісії перший заступник голови ОДА Андрій Годик.

«Бюджет Львівщини не є роздутим, і варто відзначити, що є доволі збалансованим. Обласні програми формувались на основі затвердженої обласною радою Стратегії розвитку Львівщини. У межах цих п’яти стратегічних цілей формувались видатки на програми», - підсумував перший заступник.

За його словами, вкрай важливо у наступному році зробити акцент на розвитку об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, що самопроголошена сільська рада з жовто-блакитним стягом на Львівщині може піти під суд (відео). Вона хотіла вийти зі складу Славської ОТГ. 

Львівщина у 2021 році матиме бюджет виживання, а не розвитку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів