У Львові на вулиці Дорошенка спорудять будинок-пломбу

15:56 12 червня 2020 р.

Фото до новини

У Львові обрали переможця міжнародного архітектурного конкурсу на створення торгового центру з готельним блоком Grand Hotel Lviv на вул. Дорошенка, 2. Результати конкурсу сьогодні повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Чиновник наголошує, що цей проєкт є прецедентом створення унікальної та контекстуальної архітектури зберігаючи історичне середовище центральної частини Львова та розвиваючи його.

«Загалом було 75 робіт до розгляду на конкурсі. Це — безпрецедентна кількість. Йдеться про конкурс на ділянку, що розташована у настільки важливому місці у центрі. Конкурсів на такі ділянки не проводилось вже давно у місті. Ми дійсно бачимо унікальність, поєднання історичного контексту із сучасністю, адже це будинок-пломба, який має вписуватись у тому середовищі гармонійно.

Два дні до пізньої ночі журі засідало. Дуже багато було обговорено, у кожний проект дійсно вникали глибоко: показники, фасадні рішення, дахові матеріали тощо. Це була направду ґрунтовна робота і фактично одностайне рішення журі про те, щоби присудити премію проекту, який переміг.

Він належить тим самим молодим архітекторам, які перемогли у конкурсі на проектування Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні. По їхньому проекту ми бачимо, що вони значно виросли професійно, тому що запропоноване рішення одночасно рідне для того середовища, дуже гармонійне і дуже пропорційне, але у той же час унікальне та безпрецедентне. Безперечно ми опублікуємо його у всіх архітектурних виданнях, зокрема європейських та світових. Прикладів таких якісних будівель у історичному середовищі у нас небагато. Це — однозначний претендент на пам’ятку архітектури ХХ століття", — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Площа території ділянки проектування — 0,0995 га. Вона розташована у межах ансамблю історичного центру, включеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, території історичного ареалу Львова. Ділянка по периметру оточена пам’ятками архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, що виконком міської ради Львова погодив Софії Максимець та Лесі Данчевській містобудівні умови та обмеження для зведення на вулиці Дорошенка, 2 торгово-готельного комплексу заввишки 22 м. 

Як повідомив під час засідання депутат ЛМР і підприємцеь Григорій Козловський, чий «Гранд готель» розташований упритул до майбутнього комплексу, одна із забудовниць - Софія Максимець є його донькою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів