Автобус №28 в Рудне - збитковий, - мерія

20:23 2 липня 2020 р.

Фото до новини

Уже тиждень як відновив свою роботу автобусний маршрут № 28. На маршруті працює три машини. Однак завантаженість автобусів становить лише 25%, відповідно збитки ЛК АТП № 1, яке обслуговує цей маршрут, вже становлять 30 тис грн.

Про це повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства,

«З 24 червня ми відновили роботу автобусного маршруту № 28. На маршруті зараз працює три автобуси. За згодою мешканців ми перевозимо людей зранку і у вечірній час. Інтервал між автобусами 40 хв. На сьогодні завантаженість становить 25%, тобто в середньому в день ми перевозимо 75 людей. Тому збитки АТП № 1, яке обслуговує цей маршрут, вже становлять 30 тис грн.

Хочу нагадати, що в смт. Рудне курсує автобусний маршрут № 52. На маршруті працює 18 машин. Тому мешканці селища мають змогу користуватися цими автобусами. Єдине, маршрут № 28 їде у Старе Рудне, а № 52 ні. Тому, відновивши маршрут № 28, забезпечуємо комфортність доїзду саме для мешканців Старого Рудного. Це орієнтовно 1000 осіб.

Незважаючи на те, що курсування маршруту № 28 є збитковим, ми все ж відновили його роботу. Режим роботи змінювати не будемо. Адже якщо збільшити кількість автобусів, то вони все одно не будуть заповнені, бо бачимо, що завантаженість становить лише 25%, тому збитки АТП № 1 будуть зростати. А сьогодні, у зв’язку із коронавірусом, ЛК АТП № 1 вже понесло мільйонні збитки, які потрібно дотувати з бюджету. Коли закінчиться карантин, то відновимо повністю рух маршруту № 28. На цьому маршруті згідно з паспортом має бути 8 автобусів.

Також зараз відновили свою роботу приміські маршрути — № 184, 184а, які теж курсують через смт. Рудне", — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів