1 грудня - продовження Податкового майдану: ФОПи висунули сім вимог владі

18:41 28 листопада 2020 р.

Фото до новини

Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України відповідно до стандартів ЄС - цього хочуть усі представники мікропідприємництва.

Податковий майдан #SaveФОП "Право на працю" оприлюднив у Фейсбуці свої вимоги, пише DailyLviv, які будуть висунуті 1 грудня під стінами Верховної Ради у Києві:

1. Терміново розглянути та ухвалити законопроекти №3993, та №№3853-1(2) (розроблені з урахуванням законопроектів №№2644, 2645). 

2. Утворити при Президентові України постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган повинен бути створений на паритетних засадах участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва.

3. Всі зміни до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, повинні вноситись виключно після їх обговорення з представниками мікробізнесу та ґрунтовного прогнозування їхніх наслідків. Головним критерієм реформ в Україні має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.

4. Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яка передбачає усунення будь-яких проявів корупції.

5. Запровадити мораторій на перевірки мікробізнесу усіма контролюючими органами до завершення реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС.

6. Запровадити мораторій на усі види перевірок усіма контролюючими органами до моменту зняття обмежень, запроваджених законодавчою та виконавчою владою, під час існуючої загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні, дії надзвичайного стану чи карантину.

7. Приймати зважені рішення стосовно карантину в умовах ймовірної загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні (COVID-19) та вжити усіх заходів для дотримання конституційних прав та свобод і не допустити обмеження діяльності малого та мікробізнесу, забезпечивши рівні можливості для всього бізнесу без виключень.

Ці вимоги, мабуть, далекі від компромісних пропозицій Президента і його команди.

Нагадаємо, Податковий Майдан#SaveФОП: у Львові анонсували масштабну акцію підприємців 3 листопада у Києві

Підприємці Львова готують масштабний похід на Київ з вимогою не вбивати податками мікробізнес.

В Україні розпочався Податковий майдан (відео)

У Раді для ФОПів розглянуть компромісний законопроєкт Президента

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів