Агропромисловці на Львівщині отримали 74 пільгові кредити

15:00 2 листопада 2018 р.

Фото до новини

Уже третій рік поспіль департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації здійснює реалізацію «Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки».

У прес-службі Львівської ОДА повідомили в п’ятницю: «Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Павло Дигдало та директор Львівського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Зеновій Древняк із візитом відвідали учасника «Комплексної програми підтримки агровиробника».

«ФГ «Голуба нива» засноване у 2007 році у селі Стільсько в Миколаївському районі та займається вирощуванням малька та товарної риби, а також на господарстві розводять форель з власної ікри. Підприємство має статус племінного господарства з вирощування райдужної форелі», – поінформували також в облдержадміністрації.

Голова ФГ  «Голуба нива» Михайло Грабович зазначив: «Для здійснення ефективної діяльності потрібні суттєві капіталовкладення. На цей час господарство нових кредитів в комерційних банках не бере. Проте для розвитку бізнесу ми скористалися дещо іншим інструментом, залучили кошти обласного бюджету у вигляді пільгового кредиту та придбали трансформатор і насосне обладнання. На 2019 рік плануємо комп'ютеризувати процеси на господарстві та збільшити обсяги виробництва».

«Уже третій рік поспіль департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації здійснює реалізацію «Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки». Одним із напрямів якої є надання пільгових кредитів суб’єктам господарювання на реалізацію бізнес-планів», – розповіли також в облдержадміністрації.

«За час реалізації програми видано 74 пільгових кредитів на загальну суму понад 25 мільйонів гривень. Кредити надаються суб’єктам господарювання агропромислового комплексу під п’ять відсотків річних терміном до п’яти років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 500 тисяч гривень», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів