Агентство «Fitch Ratings» підтвердило кредитний рейтинг Львова

13:28 21 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Рейтингове агентство «Fitch Ratings» підтвердило довгостроковий рейтинг емітента іноземної та місцевої валюти міста Львова на рівні «B-». Перспективи стабільні».

Про це повідомили в п’ятницю, 21 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Рейтингове агентство «Fitch Ratings» присвоїло місту національний довгостроковий рейтинг «AA- (ukr)» зі стабільним прогнозом».

Керівник управління інвестицій та проектів ЛМР Роман Старецький зазначив: «Львів співпрацює з рейтинговим агентством «Fitch Ratings» з 2017 року. Отримання кредитного рейтингу містом є одним з зобов’язань за договорами з Європейським банком реконструкції та розвитку. Кредитний рейтинг міста за міжнародною шкалою залишається незмінним – «В-». Це вважається спекулятивним показником, але зумовлений він, в першу чергу, загальною макроекономічною ситуацією в країні», – поінформували також у міськраді.

«У кожному своєму звіті «Fitch Ratings» зазначає, що рейтинг міста обмежений суверенним рейтингом, тобто рейтингом країни. У цьогорічному звіті агентство також виділило так званий Відокремлений рейтинг міста – той рейтинг, який би місто мало, якби не було обмежене суверенним рейтингом. Він оцінений на рівні «ВВ-», що на 3 пункти краще, ніж суверенний рейтинг», – розповів також Роман Старецький.

«Місто оцінено й за національною шкалою на рівні «AA- (ukr)». Це доволі хороший результат та свідчить про позитивну ситуацію, якщо порівнювати організації та установи в межах України», – повідомив також керівник управління інвестицій та проектів ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів