1 травня у Львові мікропідприємці пікетуватимуть владу за лобізм великого бізнесу

18:24 29 квітня 2020 р.

Фото до новини

1 травня о 12.00 у Львові під стінами Львівської міськради відбудуться одиночні пікети мікропідприємців (ФОП) Львівщини з вимогою відновлення конституційного права на працю.

"Після запровадження карантинних заходів практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє з ремонту одягу - до магазинчиків в торгових центрах. Після другого місяця карантину стають очевидними цинічна суть та мета лобістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів не припиняло свою діяльність!

Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж, отримуючи надприбутки працюють. Попри те, мікропідприємці, несучи величезні збитки – зачинені. 

За майже 2 місяці карантину Уряд не спромігся розробити програму допомоги мікробізнесу, ні розробити шлях до виходу із катастрофічною ситуацією мікропідприємців.

Крім того, порушені основні норми Конституціі України, котрі гарантують кожному громадянину право на працю!  Спочатку нам навісили ярмо фіскалізації та кешбеку законами 128-ІХ та 129-ІХ, а зараз намагаються знищити голодом та злиднями!   

 Підприємець не раб системи, він - вільна людина!  Тому, як  кожна вільна людина, має право на протест, передбачені статтею 39 Конституції України, а також  статті 11 (1) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод Я виходжу на пікет із вимогою реалізувати своє  право на працю, гарантоване мені статтею 43 Конституції України!"- йдеться в повідомленні організаторів.

  Вимоги підприємців:

    1. Терміново, з 1 травня, зняти обмеження і заборони з діяльності всього мікробізнесу, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог.
    2. На законодавчому рівні скасувати податки з мікропідприємців, яким було заборонено вести діяльність, на весь період карантину.
    3. Терміново скасувати фіскалізацію та кешбек, запроваджені законами 128-ІХ та 129-ІХ, шляхом ухвалення законопроектів 2644 та 2645.
    4. Запровадити мораторій на перевірки контролюючими органами усього мікропідприємництва, до моменту реформування цих органів.
    5. Запровадити пільгове кредитування для мікробізнесу з однозначними, простими та чіткими умовами надання і повернення.

Нагадаємо, українці заплатять 22 мільярди гривень за знищення ФОПів.

Відео з пресконференції 10 березня 2020 року на тему: "Акція протесту у Львові проти знищення мікробізнесу і Україні. Як врятувати ФОПів?"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів