У Львові компостують харчові й садові відходи

12:45 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові розпочали приймати окремо зібраних харчових і садових відходів.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у Львівській міськраді. Там також поінформували, що що відсортовані відходи мешканці міста можуть здати у пункті прийому на вулиці Пластовій, 13.

Директор комунального підприємства «Зелене місто» Святослав Євтушенко розповів подробиці: «Наразі у нас будується станція компостування. Перша її черга запланована на травень цього року. Тобто харчові та садові відходи будуть окремо збиратись та доставлятись безпосередньо на станцію. Однак у нас не зможе бути культури сортування, якщо не займатись просвітництвом та не переконувати людей. Тому і цьому питанню будемо приділяти максимальну увагу».

«Передбачається, що механізована станція компостування зможе забезпечити переробку 30 000 тонн окремо зібраних харчових і садових відходів у рік. Наразі прийом харчових та садових відходів на компостування триває із понеділка до п'ятниці включно з 9.00 до 18.00 на вулиці Пластовій, 13», – повідомили також у ЛМР.

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді запевнили, що станції переробки органіки – абсолютно екологічні та успішно працюють в інших європейських містах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів