Обленерго вже розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання Львова

18:52 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Expres.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, знеструмлено адмінбудівлю водоканалу, його центральну диспетчерську службу, хіміко-бактеріологічну лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті, й одну насосну станцію.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову»:

«Як інформують у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Відтак, без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вулиці Зелена, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті.

О 17 год була знеструмлена насосна станція «Броньова», внаслідок чого без води опинилося 19 житлових будинків на вулицях Броньова, Гашека, Скорини, Стрийська. Директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський повідомив також: «Упродовж березня це вже друге знеструмлення наших об’єктів за борги. Наразі мова йде про заборгованість 1 млн. 142 тисяч грн. по пільгах і субсидіях. Це ті кошти, які були нараховані  у січні, однак не відшкодовані у лютому. Відтак, «Львівводоканал» все ще очікує надходжень з держбюджету, щоб розрахуватися з енергетиками». 

Напружена ситуація щодо розрахунків «Львівводоканалу» з «Львівобленерго» зумовлена також постійним зростанням вартості енергоносіїв. Зокрема, від липня 2014 року до березня 2015 року тарифи зросли на 28,2%.

Фактичний тариф у березні 2015 року становить 1,6646 грн/кВт.год, а в розрахунку тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які діють з 1 липня 2014 року, врахований 1,2984 грн/кВт.год. Оскільки витрати на електроенергію в структурі собівартості послуг ЛМКП «Львівводоканал» становлять майже 40%, то таке зростання ціни призводить до збільшення місячної суми оплати за енергоносії в розмірі понад 3 млн. грн., для яких на підприємстві відсутнє джерело відшкодування.

Відтак Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, 26 березня ухвалила рішення про частковий перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. У «Льввводоканалі» зазначили також:

«З 1 травня вартість метра кубічного води та стоків зросте на 11,5%. Однак, наразі це не вирішує проблеми, оскільки розрахуватися з енергетиками треба вже сьогодні, а кошти від нових тарифів надійдуть наприкінці червня. До цього часу нам вкрай необхідно віднайти якесь компромісне рішення з енергетиками».

Як інформував «ЩЛ», олбленерго попередило, що сьогодні воно знеструмить львівський водоканал, а завтра – електротранспорт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів