Львівську облраду тримали в облозі три пікети (відео)

18:36 13 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.lviv.ua

Під стінами адмінбудівлі було шумно вже зі самого ранку.

Сьогодні Львівська обласна рада повернулася до роботи після літніх канікул. На порядку денному було винесено 70 питань. Утім, уже зі самого ранку під стінами адміністрації було шумно – три групи пікетувальників прийшли висловити своє незадоволення.

Зокрема, розпочали страйк працівники служби екстреної медичної допомоги. Медики вимагають повернути їм надбавку до заробітної плати, яку скасували у серпні цього року.

Лікар швидкої допомоги Світлана пояснила: «Коли я повернулась з відпустки, мені сказали, що в нас забрали 30% від зарплати,  які ми отримували за особливі умови роботи. Для нас 30% – це значна сума, бо ми живемо цю за зарплату».

Пр.ацівники медичної допомоги скаржаться також на відсутність машин. Вони стверджують: «На роботу виїжджає значно менше авто, ніж декларується», 

Своєю чергою, представники територіальних громад Пустомитівського району вимагали переглянути перспективний план об’єднання. Жителі восьми сіл, які раніше відмовились від ідеї створення великої Пустомитівської територіальної громади, звернулись до обласної ради з вимогою призначити вибори у їхніх об’єднаних громадах, згідно зі законом про децентралізацію.

Голова Давидівської сільської ради, Віталій Дяків пояснив: «Пустомитівський район є досить резонансним, бо народний депутат Богдан Дубневич, попри волю людей,  ініціював об’єднання у одну велику громаду. Люди зібрались сьогодні для того, щоб захистити свій вибір на добровільне об’єднання у територіальні громади. Давидівська громада є однією із ініціаторів створення меншого об’єднання із сусідніми селами».

Четвертим пунктом у порядку денному Львівської обласної ради було питання «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України». Учасники пікету заявили, що  вони, як і інші військові, брали безпосередню участь у військових діях на сході України і мають таке ж саме право на визнання їх як учасників бойових дій.

Начальник штабу «Української добровольчої армії» Сергій Ільницький розповів: «Уже у 11 областях добровольців визнали учасниками антитерористичної операції. Ми хочемо, щоб це зробила і наша влада. Це визнання на рівні обласної ради забезпечить  добровольців соціальним пакетом, та соціальним захистом».

Про це розповіли сьогодні, 13 вересня, на сайті «Громадського телебачення». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів