Громадські активісти змусили керівника львівського ДАІ написати заяви на звільнення з посади й МВС

13:30 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/olga.zelisko

Спонукали його до цього в четвер кількадесят активістів ГО «Самооборона», «Автомайдан», «Дорожній контроль» та «Автонмний опір».

Як повідомляють сьогодні, 3 квітня, львівські ЗМІ, спершу громадські активісти пікетували в четвер міське управління ДАІ на вулиці Городоцькій,124, а згодом зайшли до кабінету його керівника ДАІ Богдана Мицака й вимагали від нього написати заяву на звільнення. Той відмовлявся доти, поки не під’їхав начальник міського управління міліції Сергій Зюбаненко, котрий, не зумівши переконати активістів не блокувати керівника львівського ДАІ, порадив йому як офіцеру з гідністю покинути посаду через несприйняття громадою.

Після цього Мицак таки написав заяви на звільнення з посади начальника ДАІ Львова та з органів внутрішніх справ, які прийняв Сергій Зюбаненко, котрий, втім, не виключає можливості, що згодом уже екс-ачальник львівського ДАІ відкличе свою заяву мотивуючи це тим, написання рапортів на звільнення було зроблено під тиском.

Натомість «iPress.ua» інформує в четвер у повідомленні «Начальник ДАІ Львова під тиском громадськості написав рапорт про звільнення»:

«Начальник відділеня ДАІ Львова Богдан Мицак написав заяву про звільнення з міліції під тиском представників громадськості, які пікетували будівлю міської Державтоінспекції. Активісти «Автомайдану», «Дорожнього контролю» та «Автономного опору» спочатку пікетували будівлю проти повернення Мицака на пост начальника міського ДАІ після того, як він 14 місяців перебував на лікарняному.

Крім того, активісти виступали проти того, щоб Мицак претендував на посаду начальника управління ДАІ ГУМВС у Львівській області, оскільки переконані, що він причетний до корупційних схем. Після цього кілька десятків активістів зайшли до його кабінету і стали вимагати, щоб він написав рапорт про звільнення, спочатку з посади начальника ДАІ міста, а потім і зовсім з органів внутрішніх справ. При цьому активісти погрожували блокувати кабінет Мицака до тих пір, поки він не напише рапорт. 

Спочатку начальник ДАІ міста відмовлявся, але потім написав рапорт і вручив його начальнику міського управління міліції Сергію Зюбаненку. Як повідомляє видання ZAXID.NET начальник міліції Львова підтвердив написання цих заяв: »Ці рапорти є в мене», – сказав він. Водночас Зюбаненко не відкидає можливості, що згодом Богдан Мицак відкличе свою заяву, мотивуючи це тим, що написання рапортів на звільнення було зроблено під тиском. «Це вже буде на його совісті», – додав керівник міліції Львова».

«Щоденний Львів» уже інформував про скандал навколо Богдана Мицака в повідомленнях «Керівник львівського ДАІ подав судовий позов на міського голову» та «Пристрасті навколо посади керівника обласної Львівської ДАІ не вщухають (відео)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів