До Львова повернулися з Африки 175 вертолітників (відео)

18:18 6 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

На Батьківщину в ході ротації прибули 175 військових 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії.

До міжнародного аеропорту «Львів», сьогодні, 6 червня, прибули 175 миротворців 20-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону, котрі впродовж десяти місяців виконували завдання Місії ООН на африканському континенті – у Ліберії та Кот-д’Івуарі.

В аеропорту українських «блакитних шоломів» зустрічали представники Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, рідні та близькі. Вітаючи військовослужбовців з поверненням на Батьківщину начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майор Валентин Пістрюга, подякував особовому складу загону за якісне виконання завдань у складних кліматичних умовах африканського континенту. Він також запевнив: «Впевнений, що набутий досвід як в ході виконання завдань Місій ООН Ліберії та Кот-д’Івуарі, так і під час проведених заходів навчально-бойової підготовки допоможе кожному з вас успішно виконувати завдання визначені державою»

Наразі прибулі миротворці знаходяться у розташуванні полку армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується на Львівщині. Впродовж кількох днів усі військовослужбовці пройдуть традиційне медичне обстеження.

Ротація національного контингенту повністю не завершена.

У Ліберії та Кот-д’Івуарі ще знаходяться військовослужбовці загону, які передають своїм наступникам – миротворцям 21 ротації майно, військову техніку та озброєння. За час виконання завдань особовим складом 20-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону наліт екіпажів вертолітних ланок сягнув понад 2300 годин. Перевезено понад 4000 пасажирів та майже 125 тонн вантажу.

Про це повідомили сьогодні, 6 червня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», зі Львова відбули до Ліберії близько 200 українських миротворців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів