Блокування кордону з Україною є неприйнятним - Туск

13:16 7 березня 2024 р.

Фото до новини

Дональд Туск заявив, що гасла аграріїв «Ні - Зеленій угоді» і «Заблокувати кордон з Україною» є для нього неприйнятними.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що наступної суботи, коли він зустрічатиметься із представниками аграрних організацій, переговорів вести не буде, а поінформує про вжиті заходи і про шанси на їх результати.

«Гасла, з якими вони виступають – «Ні - Зеленій угоді» і «Заблокувати кордон з Україною» є для мене неприйнятними. Я хочу говорити про те, як змінити норми «Зеленої угоди»із користю для польського аграрія, щоби він не почувався постраждалим через ці правила, і як врегулювати торговельний обмін з Україною, щоби успішно захистити польських виробників від нерівної конкуренції через те, що українська продукція не охоплена митом і може без обмежень надходити на європейський ринок», — заявив Туск.

Читайте також: У Польщі через протести фермерів госпіталізували 13 поліціянтів

Очільник уряду підкреслив, що важливим напрямком переговорів із фермерами буде також питання, як говорити з Україною, щоб польські фермери якомога менше страждали від торгівлі із нею.

Прем'єр-міністр розповість про проблеми сільськогосподарського середовища сьогодні, 7 березня, в Бухаресті під час зустрічі з прем'єр-міністром і президентом Румунії. Там будуть присутні представники Єврокомісії в рамках конгресу Європейської народної партії, до якої також входить Громадянська коаліція. Прем'єр-міністр Дональд Туск має намір використати цей форум, щоб обговорити зміни в Зеленій угоді та нову політику ЄС щодо торгівлі з Україною.

Читайте також: 10 березня польські фермери заблокують кордон з Німеччиною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів