Атакуючи російські НПЗ, Україна діє за кращими стандартами НАТО, - Стефанішина

14:51 22 березня 2024 р.

Фото до новини

Україна розуміє заклики США припинити атаки на російські НПЗ, але, захищаючись від російської агресії, використовує ті ресурси та можливості, які має.

Так заявила віцепрем'єр-міністерка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, пише DailyLviv.com.  

У п'ятницю, 22 березня, британська газета «Financial Times» повідомила, що США тиснуть на Україну, щоб вона припинила атаки безпілотників на нафтопереробні заводи в росії. На думку Вашингтона, атаки викликають зростання цін на нафту, а також стають причиною помсти.

«Українська сторона відповіла, я думаю, якраз досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території Російської Федерації. Також є заяви інших офіційних осіб, які говорять, що нафтопереробні заводи в Росії абсолютно законні цілі з військового погляду», - сказала Стефанішина.

Ця заява була зроблена під час 16-го щорічного Київського безпекового форуму, де віцепрем'єрка наголосила, що Україна «бореться з тими можливостями, ресурсами і засобами, які вона має сьогодні».

Стефанішина нагадала, що коли на початку вторгнення Росії в її країну в лютому 2022 року вона звернулася до НАТО з проханням закрити небо над Україною, їй сказали, що, в розумінні НАТО, закриття неба означатиме знищення інфраструктури на території росії, яка дає можливість бомбити Україну.

«Саме тому ми працюємо згідно з найкращими стандартами НАТО», – наголосила віцепрем'єрка Стефанішина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів